Colin Firth és Stanley Tucci egy meleg párt alakít: Szupernóva

Aki csak járatos a film világában, meg fogja erősíteni: két óriási színész vállalkozott a feladatra. Colin Firth és Stanley Tucci a torokszorító, modern szerelmi történet főszerepeiben. Melyben már előre látszik a szomorú vég.

Supernova


A zongorista Sam és a regényíró Tusker elindulnak egy régi lakóautóban, hogy az őszi Angliát átszelve...

Szupernóva (Supernova)

Angol film Filmdráma. Játékidő: 93 perc, korhatár: 16 év.

Miről szól a Szupernóva?

Sam és Tusker már húsz éve élnek együtt, és szerelmük ugyanolyan szenvedélyes, mint kapcsolatuk elején.

Két éve azonban drámai fordulatot vett az életük: Tuskert fiatalkori demenciával diagnosztizálták. Állapotának folyamatos romlása miatt Samnek fel kellett adnia karrierjét, és minden mást háttérbe kellett szorítania, hogy Tusker állandó gondozójává válhasson.

A két férfi a bizonytalan és félelmetes jövő elől menekülve, a sorstól mintegy utolsó haladékot kérve romantikus utazásra indul, hogy felkeressék családjukat, barátaikat és közös múltjuk régi helyszíneit.

Egykor Tusker volt Sam támasza és életének biztos pontja, most viszont Sam válik felelőssé párjáért: eltökélt szándéka, hogy fenntartsa a normalitás érzését, és annyi örömet okozzon Tuskernek, amennyit csak lehetséges.

Tusker azonban jól tudja, hogy a romló állapota egyre nagyobb hatással van mindkettejük életére, és hogy lassan kezdi elveszíteni a kontrollt.

Az utazás során egyre egyértelműbbé válik, hogy mindketten máshogy képzelik a jövőt. Féltve őrzött titkok bukkannak elő, rejtett tervek kerülnek napvilágra, és az egymás iránt érzett szerelemnek egyre több próbát kell kiállnia.

Egy idő után szembe kell nézniük a kérdéssel: mit jelent a szerelem egy gyógyíthatatlan betegség tükrében?

Szupernóva filmelőzetes

"Azt akarom, hogy úgy emlékezzetek rám, amilyen voltam.
És nem arra, aki ezután leszek..."

(Tusker)

A legfrissebb előzetesek megtekintéséhez kattints a linkre!

Szupernóva érdekességek

Harry Macqueen, a rendező mondta a filmről:

A Szupernóva romantikus, eredeti, modern szerelmesfilm. Bensőséges, egyszerű történet, ami az emberiség legfontosabb kérdéseire keresi a választ: hogyan élünk, szeretünk és nevetünk akkor is, amikor a számunkra kiszabott idő végéhez közeledünk.


A film jelentős része egy lakókocsiban zajlik. Az előkészületek során Dick Pope operatőr, a rendező és Sarah Finley a látványtervező minden szögből megvizsgálták a forgatásra kiszemelt lakóautót, és átbeszélték a kameraállások lehetőségeit. Ezután beültek Pope autójába, és végigmentek a Tóvidéken (Keswick nevű város mellett), hogy megnézzék a lehetséges helyszíneket.


Amikor összeállt a film, olyan zeneszerzőt kellett találni, aki a zene nyelvén adja vissza a Szupernóva témáit. Sokan szóba kerültek, végül Sarah Bridge zenei szerkesztő bedobta Keaton Heston nevét. Heuréka-pillanat volt, mert a zeneszerző korábbi munkái között is számos olyan darab található, amely kifejezetten a mentális egészséggel és a halandósággal foglalkozik.


Meleg párt alakít Stanley Tucci és Colin Firth a Szupernóva című filmben

Meleg párt alakít Stanley Tucci és Colin Firth a Szupernóva című filmben

Az egyik főszereplő eddigi munkásságát korábban egy kicsit jobban áttekintettük, szortíroztuk. Ennek eredménye: Colin Firth 10 legjobb filmje. A gyűjteményt a linkre kattintva tudod megnézni.


Az idősödő, egymást el nem hagyó meleg pár történetének előzménye akár François Ozon új, 2020-ban készült filmje is lehetne, bár ott az egyik főhős... de nem lövöm le a sztorit. A filmajánlót a linkre kattintva tudod megnézni.


Szupernóva plakát

Hirdetés

Rendezte: Harry Macqueen Szereplők: Colin Firth, Stanley Tucci, Pippa Haywood .

Hazai mozipremier: 2021. szeptember 9.

Magyarországon forgalmazza: Cirko Film

Gyártó: BBC Films

Gyártás éve: 2020


A filmdráma a San Sebastián-i filmfesztiválon mutatkozott be Colin Firth és Stanley Tucci főszereplésével.

Ne mond, hogy ezekről a súlyos témákról - melegek, szörnyű betegség, elmúlás - nincs véleményed! Ha megtartod magadnak, akkor böngéssz tovább az oldalon. De legalább a like jelre kattints! Ha mégis elmondanád a film kapcsán a gondolataidat, írd meg a hozzászólás részben!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

9 + 6 =

Scroll to top