Szupercella

- filmrakat | 2013. október 7. hétfő
Olvasói értékelés: (Még nincs értékelés, legyél az első!)

Már az elején biztosak lehetünk benne, hogy Sylvester Stallone és Arnold Schwarzenegger nem marad örökre a szupercella foglya, mégis végig izguljuk a két akciósztár börtön szökős moziját. A szupercella mint időjárás jelenség is ismert, igen erős, heves viharokat, vihar láncolatot jelent. Olyanokat, mint amilyet a két nyugdíjaskorú filmsztár kavar a Sírkő nevű szökésálló szuper börtönben…

Szupercella Eredeti cím: Escape Plan

Szupercella
Eredeti cím: Escape Plan

Szupercella (+16)

2013 – amerikai akció/thriller

Eredeti cím: Escape Plan
Zeneszerző: Alex Heffes
Operatőr: Brendan Galvin
Rendező: Mikael Hafström
Forgatókönyv: Miles Chapman, Jason Keller

Szereplők: Sylvester Stallone, Arnold Schwarzenegger, Jim Caviezel, Vincent D’Onofrio, 50 Cent, Sam Neil, Vinnie Jones

Bemutató dátum: 2013. október 24.
Magyarországon forgalmazza a ProVideo
Ray Breslin (Sylvester Stallone) egy biztonsági rendszerekkel foglalkozó hatóságnak dolgozik

Ray Breslin (Sylvester Stallone) egy biztonsági rendszerekkel foglalkozó hatóságnak dolgozik

Szupercella története röviden

A sikeres szökés három tényezőtől függ: az alaprajz ismerete, a rendszer átlátása, és segítség a falakon kívülről. Ray Breslin (Sylvester Stallone) egy biztonsági rendszerekkel foglalkozó hatóságnak dolgozik, börtönöket tesztelnek: meg kell találniuk a hiányzó láncszemet a szerkezetben és ezzel megakadályozni, hogy az elítéltek kitörjenek a fogva tartóik keze közül. Ray a legjobb emberük, ő az, aki képes megszökni bármilyen börtönből. A szervezet nagy megbízásra készül: elvállalják, hogy megvizsgálják az ultrabiztonságos, high-tech eszközökkel felszerelt intézmény, a Sírkő nevű szuper börtön szökésállóságát.

Emil Rottmayer (Arnold Schwarzenegger) lesz Ray Breslin (Sylvester Stallone) szövetségese a börtönszökésben

Emil Rottmayer (Arnold Schwarzenegger) lesz Ray Breslin (Sylvester Stallone) szövetségese a börtönszökésben

Azonban hiba csúszik a rendszerbe, Rayt elrabolják, és bebörtönzik. Mivel a Sírkő létezéséről is csak kevesen tudnak, a teljesen magára maradt Ray nem számíthat külső segítségre. Olyan elítéltek között kell társra találnia, akiket kivetett a társadalom, és már senkinek sem kellenek. Ilyen Emil Rottmayer (Arnold Schwarzenegger) is, akit sikerül maga mellé állítania: meggyőzi, hogy vegyen részt merész, szinte lehetetlennek tűnő tervének kivitelezésben. És miközben Ray a világ egyik legjobban őrzött börtönéből próbál megszökni, szép lassan a kép is összeáll: kik és miért akarják örökre kiiktatni.

A két ikonikus akciósztár egy filmben mutatja meg a világnak, hogy együtt bármire képesek. Akár egy szuperbiztonságos börtönből is képesek megszökni, és nevükhöz méltóan ezt profin kivitelezik. Mert a legkeményebb börtönből egyedül nincs kiút.

Szinkronos előzetes

Ha tetszik, jelezd nekünk:

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

2 × öt =