Született gengszterek (2012) amerikai film

Született gengszterek. Az egyikük 28 évet ült a börtönben, de nem adta fel társait. A másik megbízást kap, hogy nyírja ki gyerekkori barátját. Al Pacino, Christpher Walken és Alan Arkin jutalomjátéka a Született gengszterek (Stand Up Guys) című új akció-vígjátékban.

Született gengszterek 4
Al Pacino és Christopher Walken

Született gengszterek [+12]

akció vígjáték, maffia film 2013

Rendezte: Fisher Stevens
Zene: Lyle Workman, Jon Bon Jovi
Szereplők:
Al Pacino, Christopher Walken, Alan Arkin, Julianna Margulies

Forgalmazza az ADS Service.
Bemutató: 2013. március 07.

Az idősödő Val (Al Pacino) és Doc (Christopher Walken) születése már jóval a századforduló előtt megtörtént olyannyira, hogy amikor a történetükbe bekapcsolódunk Val éppen 28 év után szabadul a börtönből.

A két öreg ebben az akció-vígjátékban megkeresi a harmadikat (Alan Arkin) hogy mindent újra felforgassanak. A néhány visszavonult gengszter érzelmekkel teli akció-vígjátéka – főszerepben az Oscar®-díjas színészekkel – a született gengszterek egyetlen, megismételhetetlen éjszakára össze állt triójának története.

Született gengszterek tartalom

Val 28 kőkemény évet töltött börtönben, mert nem adta fel bűntársát. Legjobb barátja, Doc várja szabadulásakor; első útjuk a régen látott harmadik cimborához, Richard Hirschhez (Alan Arkin) vezet. Barátságuk épp oly erősnek tűnik, mint a börtönévek előtt, Val teljes erővel veti magát az addig nélkülözött élvezetekbe.

Az egyiküknek új melója akad, felbérlik egy gyilkosságra, ám nem a hétköznapi fajtából: a barátját kell hűvösre tennie. Az utolsó estét még együtt töltik, ellopnak néhány kocsit, randalíroznak egy bordélyházban és ez alatt a pár óra alatt szembesülnek azokkal a tettekkel, amelyet elkövettek életük során.

Val érzi, hogy valami nincs rendben, hogy egyik társa vele kapcsolatos megbízást kapott. Hiába tölti gyönyörű nőkkel az idejét, hiába fog ismét fegyvert a kezében, s utazik luxusautókban, elkerülhetetlenül szembe kell néznie múltjának egyik főszereplőjével, a volt maffiafőnökkel…

Al Pacino közel a kisfiához

Született gengszterek 1
Al Pacino

Al Pacino neve a gengszterfilmek történelemkönyvébe örökre beíródott mint Michael Corleone, a három részes Coppola eposz Keresztapája.

Egy interjú során megkérdezték tőle, hogy mi motiválta, amikor elvállalta a Született gengszterek egyik főszerepét. A színész – egyebek mellett – kisfiára is utalt az interjúban. Al Pacino kisfia, Anton 2001-ben született:

Azt gondolom, hogy ez egy érdekes forgatókönyv – mondta a színész – és szeretem ezeket a karaktereket. Van valami szokatlan, egzotikus bennük. Ez nem egy nagy film, de megérintett, mert van benne egy bizonyos fokú könnyedség. Chris Walkent nagyon bírom, annak is nagy szerepe van abban hogy elvállaltam hogy Ő is szólt a filmről. Minthogy annak is, hogy Fisher Stevens a rendező. Nagyon szeretem ezt a fickót, ő egy nagyon különleges fajta ember. Csodálatos színész, ezért igazán tudja, hogyan kell irányítani a többieket. Azt mondta, hogy a forgatás Los Angelesben lesz, így én is közel lehetek a kisfiamhoz. Szóval azt gondoltam: Oké, csináljuk!

FElőzetes

Ez tetszik, ezt megosztom...
Email this to someone
email
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

Mozifilm innen:

Hasonló filmhír, filmajánló

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

4 × négy =


Scroll to top