Sztálin halála (2017) brit vígjáték

Sztálin halála (2017) brit vígjátékEgészen az 50-es évek Szovjetuniójába repít vissza bennünket az orosz mozikból kitiltott, Sztálin halála című filmszatíra. A nagy vezér a földön fekszik. Rosszul van, meghalt vagy csak alszik? Senki sem tudja és a nagy diktátortól senki sem meri megkérdezni. Végül kiderül, hogy meghalt Sztálin, és ekkor kezdetét veszi egy sosem látott hatalmi harc…

Sztálin halála adatlap, plakát

Sztálin halála (2017) brit vígjáték plakátja

Színes, brit film, készült 2017-ben, hossza 106 perc

Korhatár: 16 év
Műfaj: vígjáték, filmszatíra
Nemzetközi filmadatbázis: The Death of Stalin
Forgatókönyv: Armando Iannucci, David Schneider
Szereplők: Steve Buscemi, Michael Palin, Jeffrey Tambor, Simon Russel, Olga Kurylenko, Tom Brooke, Paddy Considine, Justin Edwards, Adrian McLoughlin

Hirdetés

Rendezte: Armando Iannucci
Hazai mozipremier: 2018. március 15.
Magyarországon forgalmazza: ADS Service Kft.

Tartalom

1953 márciusában a nagy vezér meghalt, és milliók gyászolták Moszkva utcáin. Ám volt néhány ember, akinek a gyász helyett valami egészen más dolog jutott. Hruscsovnak és a vezetés többi tagjának ki kellett találnia, hogyan tovább, ezzel pedig őrült harc vette kezdetét az utódlásért.

Armando Iannucci rendező az „Egy kis gubanc” című filmmel tette le névjegyét, ám az igazi ismertséget az Alelnők című tévésorozat hozta, amely számos Golden-Globe jelölést és Emmy-díjat tudhat magáénak.

Jelenetfotók – képek

Sztálin halála 3

Sztálin halála 2

Sztálin halála 1
Fotók: ADS Service Kft / COPYRIGHT – 2017 Journey Gaumont

Filmelőzetesek – videók – filmklipek

Érdekességek – Hírek

Oroszországban betiltották a Sztálin halála című filmet, a kulturális minisztérium nem járult hozzá az oroszországi forgalmazásához, mivel az előzetes bemutatót nagy felháborodás követte. (Korábban a 44. gyermek is hasonló sorsra jutott). A tiltás ellenére néhány orsz mozi mégis bemutatta Armando Iannucci filmszatíráját.


Sztálin halálát a mai napig legendák övezik, az egyik ilyen szerint Berija megfojtotta, illetőleg megmérgezte. Utóbbi akár elő is fordulhatott, mivel a nagy ember szervezetében egy történész-kutató csoport erős patkánymérget talált. A jelenleg hivatalos álláspont az, hogy nem kapott időben megfelelő orvosi ellátást. A kórboncnoki jelentés szerint Sztálin halálát agyvérzés okozta.


Miután Sztálin meghalt, 1953-tól 1964-ig a Szovjetunió Kommunista Pártja (SZKP) első titkára, 1958 és 1964 között pedig a Minisztertanács elnöke Nyikita Szergejevics Hruscsov lett.


Scroll to top