Szörny Egyetem

- filmrakat | 2013. május 23. csütörtök
Olvasói értékelés: (Még nincs értékelés, legyél az első!)

Szörny Rt 2.-ként is emlegetik a Szörny Egyetem (Monsters University) című amerikai animációs filmet, ami csak részben helytálló megállapítás, hiszen az első Szörny Rt. után 12 évvel később bemutatott rész a történetet áthelyezi a korábbi időszakba, azaz később megjelenő előzményfilm lesz.

Nem ritka manapság a filmvilágban utólag leforgatni az előzményeket, emlékezzünk csak a Keresztapa 2-re, ami zseniálisan váltogatta ugyan az idősíkokat, de volt benne előzmény bőven, vagy ott a Star Wars saga, ahol a három utolsó részt forgatták le legelőször. Az animációs filmek esetén is ideje volt egy kicsit visszamenni az időben!

A szörnyeknek is tanulni kell valahol

A szörnyeknek is tanulni kell valahol

Szörny Egyetem [+6]

színes, szinkronizált, amerikai animációs film

Eredeti hangok: John Goodman, Billy Crystal, Steve Buscemi, John Ratzenberger, Kelsey Grammer, Frank Oz, Rob Riggle, Ken Jeong, J.B. Smoove, Dave Foley
Rendező: Dan Scanlon
Producer:Kori Rae
Zeneszerző: Randy Newman

Bemutató várható időpontja: 2013. június 27.
Magyarországon forgalmazza a Fórum Hungary Kft.
Szörny Egyetem: itt képzik a diplomás rémeket

Szörny Egyetem: itt képzik a diplomás rémeket

A film rövid tartalma

A Szörny Rt. két főhőse James P. Sullivan, azaz Sulley (John Goodman), a kék szőrű, óriás, és a zöld, egyszemű Mike Wazowski (Billy Crystal) úgy lép be az új történetbe, hogy nem is ismerik egymást. Míg az első részben elválaszthatatlan jó barátok voltak, addig a kiderül, hogy az egyetemi évek alatt ki sem állhatták egymást.

Szörny Egyetem: Sulley (John Goodman/Gesztesi Károly hangjával)

Szörny Egyetem: Sulley (John Goodman/Gesztesi Károly hangjával)

Sem külső megjelenésükben,sem gondolkodásmódjukban nem hasonlítottak, így a kezdeti ellenségeskedés elkerülhetetlen volt. Az egyetemen úgy képezik a diplomás rémisztőket, hogy mindenki azt tanulja amit szeret, ráadásul ezen az egyetemen is egymást érik a bulik. A Szörny Egyetem feltárja hőseink rejtélyes múltját, és megtudhatjuk, hogy Mike és Sulley végül hogyan léptek túl a köztük lévő ellentéteken, és milyen kalandok során váltak végül a legjobb barátokká.

Szörny Egyetem: Mike Wazowski (Billy Crystal/Lippai László)

Szörny Egyetem: Mike Wazowski (Billy Crystal/Lippai László)

Szörny Egyetem filmelőzetes

Sikeres animációk futószalagon

A 2001-es Szörny Rt. a Pixar stúdió negyedik egész estés animációs filmje volt, és bemutatásának évében a cég legsikeresebb filmjévé vált 525 millió dolláros összbevételével. Azóta olyan sikerek kerültek ki a Stúdióból, mint a Verdák, a Toy Story, vagy a Némo nyomában.

A Szörny Egyetem sorban a 14. egész estés animációs film

A Szörny Egyetem sorban a 14. egész estés animációs film

A Szörny Egyetem sorban a 14. egész estés animációs film, melyben olyan különlegességeket is felfedezhetünk, mint például a híres rendező Frank Ozt szinkronhangként (Fungusnak kölcsönzi a hangját az eredeti verzióban). A magyar szinkronból külön említést érdemel a két főszereplő hangja: Gesztesi Károly(Sully) és Lippai László(Mike).

A film hivatalos weboldala itt érhető el!

Ha tetszik, jelezd nekünk:

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

tizenhat − tizennégy =