Szólíts a neveden (2017) amerikai romantikus film

Szólíts a neveden (2017) amerikai romantikus filmA Szólíts a neveden testközelbe hozza a forró itáliai nyár élményét, a gondtalan biciklizéseket, az éjféli fürdőzéseket, a zenét és művészetet, ínycsiklandó ételeket – és egy 17 éves fiú első szenvedélyét. Elio vonzódni kezd Oliverhez, a szülei észak-olaszországi villájában időző, karizmatikus 24 éves doktoranduszhoz, és ez a vonzalom mindkettőjük életére örökre kihat…

Szólíts a neveden

Plakát, adatlap

Szólíts a neveden (2017) amerikai romantikus film plakátja

Színes, amerikai film, készült 2018-ban, hossza 132 perc

Korhatár: 16 év
Műfaj: romantikus, dráma
Eredeti cím (imdb): Call Me by Your Name

Forgatókönyv: James Ivory, André Aciman
Szereplők: Armie Hammer, Timothée Chalamet, Michael Stuhlbarg, Amira Casar, Esther Garrel, Victoire Du Bois

Rendezte: Luca Guadagnino

Hazai filmpremier: 2018. február 8.
Magyarországon forgalmazza: InterCom.

Tartalom

Egy nyár Észak-Olaszországban. Elio (Timothée Chalamet), a 17 éves amerikai srác számára maga a paradicsom. A szüleivel együtt minden évben ugyanabban az ódon villában meg kertben tölti a vakációt, és ugyanazok a régi barátok veszik körül. Buliznak, strandolnak, zenét hallgatnak, beszélgetnek, és persze szerelemesek…

Elio apja művészettörténész, aki minden évben befogadja néhány hétre egy tanítványát. Ezúttal a doktori disszertációján dolgozó Oliver (Armie Hammer) érkezik, aki megzavarja a boldog harmóniát. Nem illik ide. Túl laza, túl szép, nem tudni mit akar.

Ez a nyár más, mint a korábbiak. Boldog és furcsa, szerelemmel és bánattal teli. És mire véget ér, már semmi nem lehet ugyanolyan, mint addig volt.

A számtalan díjjal jutalmazott – három Golden Globe®-díjra jelölt – alkotás az idei év kiemelkedően fontos filmje szerelemről és felnőtté válásról a Szerelmes lettem és a Vakító napfényben elismert rendezőjétől.

Jelenetfotók – képgaléria

Szólíts a neveden - a találkozásSzólíts a neveden - az idősebb férfiSzólíts a neveden - a 17 éves fiú

Fotók: InterCom

Filmelőzetes – filmklip

Trailer

Filmklip

Hírek – érdekességek

Magyarországon is megjelenik André Aciman regénye mely alapján a film készült. Keressétek a könyvesboltokban a Athenaeum kiadó gondozásában.


Armie Hammer a forgatás előtt tartott a filmtől. Hogy mit mondott erről a sztár, azt a linkre kattintva tudod megnézni.


Joggal merül fel a kérdés a film sikere után: folytatódik a történet, vagy nem kap folytatást a sztori? A rendezőn nem fog múlni.


4 Oscar-díj jelölést kapott a Szólíts a neveden: a legjobb film, a legjobb főszereplő, a legjobb forgatókönyv, és a legjobb betétdal díjában reménykedhettek az alkotók.

Végül egyet sikerült begyűjteni, de az mindjárt rekordot döntött: az összes kategóriát is beleszámítva James Ivory lett a világ legöregebb Oscar-díj nyertese, a második helyre szorítva ezzel Christopher Plummer-t, aki 2012-ben, 82 évesen lett díjazott. Ivory a Szólíts a neveden (Call Me by Your Name) forgatókönyvírójaként kapta a legnagyobb filmes elismerést. További Oscar-nyertesek 2018-ban itt!


Alakul Timothée Chalamet karrierje

A fiatal fiút alakító Timothée Chalamet amerikai színészt ez a film tette híressé! Meg az, hogy a legutóbbi Woody Allen-filmért kapott gázsiját felajánlotta a #metoo mozgalomnak.

Pedig igazából nagyon nagy filmekben szeretne tündökölni…

Az IC Press szerint majdnem ő lett a legújabb pókember. Kétszer is visszahívták meghallgatásra, és ő mindenáron szeretett volna még egy esélyt kapni. Most pedig azzal van tele a net, hogy esetleg ő lesz Nightwing. A szuperhősről minden DC-rajongó tudja, hogy a kötéltánc és a legkülönfélébb harcművészeti technikák nagy szakértője – és a pletykákat csak tüzeli, hogy Chalamet még legutóbb, a Los Angeles-i Filmkritikusok Szövetségének díjátadóján (ahol a Szólítsd a neveden-ért vette át a legjobb színész díját) is azt mesélte, hogy hányféle edzésre jár. És hogy nagy filmekbe vágyik.

Luca Guadagnino (rendező) rengeteg filmet megnézetett velem – mondta a színész. – És a Babette lakomája nagyon szép film. Oké, értem. De nem az én műfajom. Én az Alien-re bukom. Meg a képregényekre…


Megismerném a Te véleményedet is a a film kapcsán. Írd meg a hozzászólás részben, mit gondolsz a filmről! Ne felejts el a LIKE jelre kattintani!

Scroll to top