A szigetország egyik legnagyobb államférfiának szerepében: Gary Oldman

Vajon sikerül-e a lassan élő legendává váló Gary Oldmannek elnyernie a legrangosabb trófeát, amit férfi színész valaha is kaphat? Sokak szerint soha nem járt még ilyen közel az Oscar-díjhoz a hatodik X felé tartó filmsztár, pedig jó pár dolgot letett már az asztalra. Legújabb szerepe azonban meghozhatja neki a várva várt elismerést.

Napjaink egyik legkiválóbb karakterszínészét eddig nem kényeztették el díjakkal: Oscarra például csak egyszer jelölték a Suszter, szabó, baka, kémért, pedig Gary Oldman számos felejthetetlen alakítással ajándékozta meg a közönséget. A kritikusok szerint azonban most végre eljött az ő ideje.

Aki már látta A legsötétebb óra című filmet, esküszik rá, hogy Oldman hazaviheti majd érte az aranyozott szobrocskát. A színész Winston Churchillt alakítja, mégpedig karrierje legválságosabb időszakában.

Winston Churchill szerepében Gary Oldman

Winston Churchill szerepében Gary Oldman (A legsötétebb óra)

A film arról szól, hogy a frissen kinevezett miniszterelnöknek arról kell döntenie, hogy különbékét kössön-e a náci Németországgal, vagy Anglia minden erejét a háborúra összpontosítsa. A dunkirki katasztrófa után vagyunk (lásd keretes írásunkat!), rosszul áll az angolok szénája, Göring légiereje szakadatlanul bombázza a szigetország nagyvárosait és úgy tűnik, küszöbön áll a szárazföldi invázió.

A legsötétebb óra (Darkest Hour) hazai bemutatója várhatóan 2018. január 18-án lesz.

A II. világháború egyik legnagyobb csatája volt a franciaországi dunkirki (dunkerque-i) ütközet 1940. május 26. és június 4. között. A La Manche csatorna partján csapdába esett francia–brit szövetség és a náci német hadsereg vívták. A Dunkirk című film a csapdába esett szövetségesek kimenekítését meséli el…

A kritikusok szerint Oldman új filmje hihetetlenül feszült pillanatokkal szegezi székhez a nézőt, ugyanakkor telítve van az oly felszabadító angol humorral, amely a legsötétebb órában sem hagyja el a szigetország lakóit. Az ítészek egyöntetű véleménye, hogy mind Oldman, mind Joe Wright rendező (Vágy és vezeklés, Büszkeség és balítélet) karrierje csúcsára ért.

Forrás: UIP hírek
Photographer Jack English

Ez tetszik, ezt megosztom...
Email this to someone
email
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

Hasonló filmhír, filmajánló


Scroll to top