Szicíliai kísértettörténet (2017) olasz film

Szicíliai kísértettörténet (2017) olasz film: Giuseppe titokzatos eltűnése nem hagyja nyugodni szerelmét
Giuseppe titokzatos eltűnése nem hagyja nyugodni szerelmét

A Szicíliai kísértettörténet egy kis olasz faluban, egy erdő szélén játszódik, ahol egy 13 éves fiú, Giuseppe eltűnik. Luna, az osztálytársa, aki szereti őt, nem hajlandó elfogadni titokzatos eltűnését és a keresésére indul.

A kamasz szerelem mindent elsöprő érzésének egy hatalmas erővel, a szicíliai maffiával is szembe kell néznie, amikor Luna a szerelmét keresi a titokzatos erdőben.

A filmet az az Antonio Piazza és Fabio Grassadonia páros forgatta, akik 2013-ban az utóbbi évek legjobb olasz maffia filmjét, a Salvo című filmet is elkészítették.

Szicíliai kísértettörténet mozifilm adatlap, plakát

Szicíliai kísértettörténet

Színes, olasz film, készült 2017-ben, hossza 122 perc

Korhatár: 16 év
Műfaj: dráma, fantasy, krimi
Nemzetközi filmadatbázis: Sicilian Ghost Story
Forgatókönyv: Antonio Piazza és Fabio Grassadonia
Szereplők: Julia Jedlikowska, Gaetano Fernandez, Corinne Musallari, Andrea Falzone

Rendezte: Antonio Piazza, Fabio Grassadonia
Hazai mozipremier: 2018. május 10.
Magyarországon forgalmazza: Cirko Film.

Tartalom

A szicíliai kamaszlány, Luna szerelmes osztálytársába, a jóképű Giuseppébe. Első csókjuk után azonban a fiú nyomtalanul eltűnik, és Luna egyre kétségbeesettebben kezdi keresni a kis falu mellett húzódó elvarázsolt, titokzatos erdőben. Nem sejti, milyen szövevényes eseménysorozat vezetett Giuseppe eltűnéséhez. Csak egy célja van: megtalálni szerelmét a mesebeli rengetegben, amelyben a szellemek éppúgy jelen vannak, mint a maffia mindent körülölelő hálózata.

Jelenetfotók – képek


Fotók: Cirko Film

Filmelőzetesek – videók – filmklipek

Trailer eredeti nyelven, angol felirattal

Érdekességek – Hírek

Nem csak egy szicíliai faluban lehetnek kísértetek! A 2020-ban készült, de 2021-ben bemutatott Post Mortem magyar horrorfilmben is előfordulnak. A magyar Oscar-jelölt alkotásról bővebben olvashatsz a linkre kattintva!


A cannes-i filmfesztivál Kritikusok Hete szekciójának nyitófilmje volt, számos nemzetközi díj, többek között a Sundance-on a Mahindra Global Filmmaking Award nyertese.


Scroll to top