Szeretni, inni és énekelni francia filmvígjáték

Szeretni, inni és énekelni (2014) feliratos francia filmvígjátékA Szeretni, inni és énekelni (Aimer, boire et chanter ) a francia film nagymesterének, Alain Resnais-nek az utolsó alkotása, egyben a harmadik, amelyben harmadjára nyúl irodalmi nyersanyagként a brit drámaíró, Alan Ayckbourn színdarabjához. A történet lényege, hogy George haldoklik és a nők az életéből most mind mellette szeretne lenni…. A film a 2014-es Berlinalén FIPRESCI- és Alfred Bauer-díjat kapott. Filmajánló a Filmrakatban.

Szeretni, inni és énekelni (+12)
színes francia film magyar felirattal, 108 perc, 2013

Eredeti cím: Aimer, boire et chanter
Nemzetközi cím: Life of Riley

Rendező: Alain Resnais. Forgatókönyvíró: Alan Ayckbourn, Jean-Marie Besset, Laurent Herbiet, Alain Resnais. Operatőr: Dominique Bouilleret. Producer: Jean-Louis Livi. Vágó: Hervé de Luze

Szereplők: Sandrine Kiberlain, Sabine Azéma, André Dussollier, Hippolyte Girardot, Alba Gaia, Kraghede Bellugi, Michel Vuillermoz

Bemutató: 2015. március 5. Forgalmazó: Cirko Film

Eredeti cím: Aimer, boire et chanter Nemzetközi cím: Life of Riley

Szeretni, inni és énekelni – filmajánló

Colin és Kathryn, a két műkedvelő színész, miközben új színdarabot próbál, rossz hírrel kénytelen szembesülni: barátjuk, George halálos beteg, csak hónapjai vannak hátra. Kathryn, aki korábban George szerelme volt, illetve Monica, a volt felesége, de még barátnőjük, Tamara érzelmei is felébrednek George iránt, amikor megtudják a szomorú hírt. Tiszteletre méltó, nyárspolgár férjeik nagy megrökönyödésére mindhárman a beteg körül kezdenek sertepertélni, majd versengeni, melyikük kísérje George-ot utolsó nyaralására.

Alain Resnais-nek az utolsó alkotása

A Szeretni, inni és énekelni a francia film nagymesterének, Alain Resnais-nek az utolsó alkotása, egyben a harmadik, amelyben harmadjára nyúl irodalmi nyersanyagként a brit drámaíró, Alan Ayckbourn színdarabjához. A stúdiófelvételek már-már paródiába hajló alkalmazása különös, tragikomikus világot teremt: a hiúság színházának közegét. A rendező halálának első évfordulójának napjaiban tartják a premiert, de a Frankofón Filmnapok premier előtt is vetíti!

Szeretni, inni és énekelni – trailer eredeti nyelven, angol felirattal

Ez tetszik, megosztom:
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email

Hasonló filmhír, filmajánló

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

hat + egy =


Scroll to top