A szerelem története (2017) francia romantikus film

Egy rég elveszettnek hitt könyv titokzatos módon előkerül, és összeköti egy fiát kereső idős férfi és egy lány… Olvasd tovább a film rövid tartalmát a plakát alatt!

A szerelem története romantikus film

A szerelem története francia romantikus film 2017 filmajánló » Filmrakat.hu

Színes, francia film, készült 2018-ban, hossza 134 perc

Korhatár: 12 év

Eredeti cím: The History of Love

Forgatókönyv: Nicole Krauss regényéből a forgatókönyvet írta: Radu Mihaileanu, Marcia Romano
Szereplők: Gemma Arterton, Sophie Nélisse, Elliott Gould
Rendezte: Radu Mihaileanu

Magyarországi bemutató: 2017. március 9.

Magyarországon forgalmazza: Vertigo Media Kft.

A szerelem története rövid tartalma – filmajánló

Egy rég elveszettnek hitt könyv titokzatos módon előkerül, és összeköti egy fiát kereső idős férfi és egy, az anyja magányára megoldást kereső fiatal lány életét. A férfi soha nem tudta kiheverni élete nagy szerelmének, Almának az elvesztését, akiről A szerelem története címmel regényt is írt. A második világháborút túlélő könyv számos szerelmet segített elő, valamint főhőséről kapta az a tizenéves lány a nevét, aki szeretné kideríteni névadóját, miközben új férjet is igyekszik találni egyedülálló édesanyjának. A férfi és a lány is válaszokat keres, és talál egy, három generációt, hat évtizedet és több kontinenst átívelő szerelem történetében.

[note style=”info” show_icon=”false”]A szerelem története Nicole Krauss azonos című nemzetközi bestsellerének adaptációja. Radu Mihaileanu filmjének főszerepében olyan ismert színészek láthatók, mint Gemma Arterton (Kiéhezettek, A Quantum csendje, A titánok harca), Sophie Nélisse (Lazhar tanár úr, A könyvtolvaj) és az Oscar-díjra jelölt Elliott Gould (Bob és Carol és Ted és Alice, M.A.S.H., Amerikai história X, Jóbarátok). Mihaileanu 1998-ban vált világszerte ismertté, amikor Életvonat című filmjét a Velencei Nemzetközi Filmfesztiválon a legjobb elsőfilmesnek járó FIPRESCI-díjjal jutalmazták, és a Sundance Filmfesztiválon közönségdíjat nyert. Mihaileanu következő filmje, az Élj és boldogulj! a Berlinalén aratott sikert, ahol az ökumenikus zsűri díja mellett a Panoráma szekció közönségdíját és a Europa Cinemas Label-díját is elnyerte. A rendező A koncert című filmjét továbbá a legjobb idegen nyelvű film kategóriában Golden Globe-ra jelölték.[/note]

Jelenetfotók a filmből – képgaléria

A szerelem története francia romantikus film jelenetfotó
A szerelem története francia romantikus film jelenetfotó1
A szerelem története francia romantikus film jelenetfotó 2

Fotók: Vertigo Media Kft.

Filmelőzetes

Ország:
Ez tetszik, ezt megosztom...
Email this to someone
email
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

Hasonló filmhír, filmajánló


Scroll to top