A szerelem története (2017) francia romantikus film

Olvasói értékelés: (Még nincs értékelés, legyél az első!)

Egy rég elveszettnek hitt könyv titokzatos módon előkerül, és összeköti egy fiát kereső idős férfi és egy lány… Olvasd tovább a film rövid tartalmát a plakát alatt!

A szerelem története romantikus film

A szerelem története francia romantikus film 2017 filmajánló » Filmrakat.hu

Színes, francia film, készült 2018-ban, hossza 134 perc

Korhatár: 12 év

Eredeti cím: The History of Love

Forgatókönyv: Nicole Krauss regényéből a forgatókönyvet írta: Radu Mihaileanu, Marcia Romano
Szereplők: Gemma Arterton, Sophie Nélisse, Elliott Gould
Rendezte: Radu Mihaileanu

Magyarországi bemutató: 2017. március 9.

Magyarországon forgalmazza: Vertigo Media Kft.

A szerelem története rövid tartalma – filmajánló

Egy rég elveszettnek hitt könyv titokzatos módon előkerül, és összeköti egy fiát kereső idős férfi és egy, az anyja magányára megoldást kereső fiatal lány életét. A férfi soha nem tudta kiheverni élete nagy szerelmének, Almának az elvesztését, akiről A szerelem története címmel regényt is írt. A második világháborút túlélő könyv számos szerelmet segített elő, valamint főhőséről kapta az a tizenéves lány a nevét, aki szeretné kideríteni névadóját, miközben új férjet is igyekszik találni egyedülálló édesanyjának. A férfi és a lány is válaszokat keres, és talál egy, három generációt, hat évtizedet és több kontinenst átívelő szerelem történetében.

[note style=”info” show_icon=”false”]A szerelem története Nicole Krauss azonos című nemzetközi bestsellerének adaptációja. Radu Mihaileanu filmjének főszerepében olyan ismert színészek láthatók, mint Gemma Arterton (Kiéhezettek, A Quantum csendje, A titánok harca), Sophie Nélisse (Lazhar tanár úr, A könyvtolvaj) és az Oscar-díjra jelölt Elliott Gould (Bob és Carol és Ted és Alice, M.A.S.H., Amerikai história X, Jóbarátok). Mihaileanu 1998-ban vált világszerte ismertté, amikor Életvonat című filmjét a Velencei Nemzetközi Filmfesztiválon a legjobb elsőfilmesnek járó FIPRESCI-díjjal jutalmazták, és a Sundance Filmfesztiválon közönségdíjat nyert. Mihaileanu következő filmje, az Élj és boldogulj! a Berlinalén aratott sikert, ahol az ökumenikus zsűri díja mellett a Panoráma szekció közönségdíját és a Europa Cinemas Label-díját is elnyerte. A rendező A koncert című filmjét továbbá a legjobb idegen nyelvű film kategóriában Golden Globe-ra jelölték.[/note]

Jelenetfotók a filmből – képgaléria

A szerelem története francia romantikus film jelenetfotó
A szerelem története francia romantikus film jelenetfotó1
A szerelem története francia romantikus film jelenetfotó 2

Fotók: Vertigo Media Kft.

Filmelőzetes

Ország:

Hasonló filmhír, filmajánló


Scroll to top