Szerelem, örökség, portugál

Sokan álmodozunk arról, ami a Szerelem, örökség, portugál (Le cage dorée) című film szereplőivel megtörténik: talán egyszer egy kisebb vagyon hullik majd az ölünkbe!

De mit kezdünk a hirtelen jött gazdagsággal, hogyan mondjuk el környezetünknek és tudunk-e annyi jót cselekedni másokkal, mint azt korábban elgondoltuk? Megéri az örökség miatt egész addigi életünket hátrahagyni?

Szerelem, örökség, portugál (Le cage dorée)
Szerelem, örökség, portugál (Le cage dorée)

Szerelem, örökség, portugál [BA]

Színes, francia-portugál vígjáték

Rendezte: Ruben Alves
Forgatókönyvíró: Ruben Alves, Hugo Gélin, Jean-André Yerles
Producer: Daniéle Delorme, Laetitia Galitzine, Hugo Gélin
Fényképezte: André Szankowski
Vágó: Nassim Gordji Tehrani

Szereplők: Rita Blanco, Joaquim de Almeida, Roland Giraud, Chantal Lauby

Országos bemutató: 2013.07.25.
Magyarországon forgalmazza a Vertigo Média Kft.
A hirtelen jött örökség mindenki életét felkavarja
A hirtelen jött örökség mindenki életét felkavarja

Örökség okozta zavar a filmeken

Az örökség, a hirtelen jött vagyon a filmek vissza-visszatérő témája. Nekem hirtelen Ridley Scott filmje a Bor, mámor, Provence ugrott be ennek kapcsán, Russell Croweval a főszerepben, de készült egy a témát feldolgozó cseh vígjáték is – még 1993-ban – Az örökség címmel.

A Szerelem, örökség, portugál történetében a Franciaországban élő családnak egy portugál borászat formájában hullik az ölébe az áldás. De vajon tényleg akkora kincshez jutottak hőseink, amiért érdemes addigi életüket hátrahagyva Portugáliába költözni?

Vajon tényleg érdemes Portugáliába költözni a pénz miatt?
Vajon tényleg érdemes Portugáliába költözni a pénz miatt?

Szerelem, örökség, portugál története dióhéjban

Maria és José Ribeiro 30 éve élnek egy párizsi társasház földszinti lakásában. A Portugáliából emigrált házaspárt és gyerekeiket mindenki nagyon kedveli a környezetükben, Maria megbízható bejárónőként, José pedig szakképzett mesteremberként dolgozik.

José szakképzett mesteremberként dolgozik.
José szakképzett mesteremberként dolgozik. A Halálos iramban: Ötödik sebesség és Desperado című produkciókban is szereplő Joaquim de Almeida

Szerényen élnek, de megbecsült tagjai a társadalomnak, és bár a gyerekek szinte franciának érzik magukat, a szülők néha még nosztalgiával gondolnak a portugál évekre. Egy nap aztán váratlan gazdagság hullik az ölükbe egy portugál örökség formájában. A hatalmas pénzt érő gazdaságot és borászatot viszont csak akkor kaphatják meg, ha végleg oda is költöznek.

Gazdagok vagyunk!
Gazdagok vagyunk!

És miközben a család gazdagsága és az ezzel járó költözés lehetősége felett igyekszik titokban tipródni, apránként mindenki megtudja a környezetükben költözési szándékukat, és a legkülönfélébb eszközökkel és módszerekkel igyekeznek rávenni a családot a maradásra. A fizetésemelés és jobb munka pedig a legkevesebb, amit a barátok és kollégák ígérnek a meglepett házaspárnak, akiknek egyre nehezebb meghozniuk a kezdetben könnyűnek tűnő döntést.

Ez tetszik, megosztom:
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email

Hasonló filmhír, filmajánló

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

egy + tizenegy =


Scroll to top