Szerelem a felhők felett

A Szerelem a felhők felett egy olyan romantikus vígjáték, melyben a kihűlt, majd valami módon újra felmelegített párkapcsolat körül forog minden.

De mi van akkor, ha a régi szerelem útját állja egy új? Ez a film szerelemről, boldogságról, vagyis a legtermészetesebb és vágyottabb érzésekről szól, amelyből nem hiányozhat a finom humor és irónia, miközben követi a klasszikus francia műfajfilmes hagyományokat.

Julie és Antoine

Szerelem a felhők felett (+12)

2013 – színes, szinkronizált, francia romantikus vígjáték
Rendezte: Alexandre Castagnetti
Forgatókönyv: Alexandre Castagnetti, Vincent Angell, Nirina Ralanto, Brigitte Bémol, Julien Simonet, Xavier Nemo, Nicolas Bedos
Producer: Catherine Bozorgan, David Poirot, Julien Ralanto, Mathieu Robinet
Fényképezte: Yannick Ressigeac Vágó: Scott Stevenson Zene: Evymoon, Nicolas Wauquiez
Szereplők: Ludivine Sagnier, Nicolas Bedos, Jonathan Cohen

Országos bemutató: 2014.március 13.
Forgalmazó: MTVA (Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap)

A Szerelem a felhők felett főszereplői:  Ludivine Sagnier, Nicolas Bedos

Szerelem a felhők felett – röviden

Julie három éve szakított Antoine-nel, a javíthatatlan nőcsábásszal. A képzőművészként egyre sikeresebb Julie közelgő esküvőjére utazik vissza New York-ból Párizsba, ám a légitársaság hibájából a business class-on kap csak helyet. A gépre felszállva a legnagyobb meglepetésére Antoine ül mellette, aki egy új állás reményében repül haza Franciaországba. A meglepetésszerű találkozást mind a két fél igen kellemetlenek ítéli meg és mindent megtesznek, hogy új helyre ülhessenek a gépen, de erre nincs lehetőség.

Julie-t várja vőlegénye, akihez – tudtán kívül – történetesen Antoine megy állásinterjúra…

A viharos repülő út alatt a páros felidézi kapcsolatuk örömteli pillanatait és árnyoldalait egyaránt, s a kényszerű összezártságban tisztázzák az eddig elhallgatott konfliktusaikat. Mire Párizsban leszállnak, a korábbi sérelmek és problémák kibeszélése nyomán ismét fellángolnának az érzelmek, csakhogy Julie-t várja vőlegénye, akihez – tudtán kívül – történetesen Antoine megy állásinterjúra…

A két főszereplő

A film főszereplőnője Ludivine Sagnier olyan filmekben szerepelt, mint Francois Ozon Vízcseppek a forró kövön, a Swimming Pool, és a 8 nő című filmjei, valamint a nagyszabású Pán Péter, de látható volt a Párizs, szeretlek!, a Moliere és a Halálos közellenség című filmekben. Nicolas Bedos neve olyan francia romantikus vígjátékokban szerepelt korábban, mint a Szerelem három évig tart vagy a Populaire kisasszony.

Ez tetszik, ezt megosztom...
Email this to someone
email
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

Hasonló témájú filmek:

Hasonló filmhír, filmajánló

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

kettő × öt =


Scroll to top