Szerelem (2015) francia erotikus film

Sokan úgy harangozták be Gaspar Noé alkotását, hogy a Cannes-i Filmfesztivál hivatalos botrányfilmje. A két lány és egy fiú egymás iránti szerelmét a sz6xualitás nyílt felvállalásával bemutató erotikus film premierje ugyanis a nemzetközi filmfesztiválon volt. Az író-rendező Noé a filmben exlpicit jelenetek sorával mesél egy szerelmi háromszögről, azon belül pedig egy fiú és egy lány szerelmére, annak érzelmi hullámvasútjára koncentrál. Mozifilmek 2015 – csak felnőtt nézőknek!

Szerelem (18)
Színes, feliratos francia erotikus melodráma, 2015, 134 perc
Eredeti cím: Love

Írta és rendezte: Gaspar Noé
Producer: Gaspar Noé, Brahim Chioua, Vincent Maraval, Rodrigo Teixeira
Fényképezte: Benoit Debie
Vágó: Gaspar Noé, Denis Bedlow

Főszereplők: Aomi Muyock, Karl Glusman, Klara Kristin, Juan Saavedra

Tervezett országos bemutató: 2015. szeptember 24. Forgalmazó: Vertigo Média Kft.
Mozifilmek 2015 - Szerelem (Love) francia erotikus film

Szerelem – filmajánló

Murhpy és Electra határtalanul szeretik egymást. Szerelmükben az örömszerzés minden formája szóba kerül, amellyel a másik felet kielégíthetik. Egy napon a végső vágyak között szóba kerül egy harmadik fél bevonása. A szomszédba költöző Omival a végső fantázia is megvalósul. Később azonban Omi terhes lesz Murphytől, s úgy döntenek, megtartják a gyereket. Murphy és Electra szerelme így annak ellenére kisiklik, hogy korábban úgy tűnt, semmi nem állhat útjukba.
rp_szerelem-plakat-min.jpg

Gaspar Noé napjaink egyik legmegosztóbb francia szerzői filmese, aki olyan tabudöntögető, botrányfilmeket készített, mint az Egy mindenki ellen, Visszafordíthatatlan, és Enter the Void. Noé a sz6xualitást és érzelmeket saját bevallása szerint is azért explicit tartalommal, sz6xjelenetek használatával mutatja be, mert szándéka volt, hogy valódi szerelmesfilmet készítsen, amelyben a szeretett felek között nem tabu beszélni nyíltan a sz6xről, fantáziákról és vágyakról.

A trailert megtekintheted a Vertigo Media Youtube csatornáján, a linkre kattintva.

Noé a szexualitást hasonló céllal alkalmazza filmjében, mint a szintén botrányfilmjeiről ismert Lars von Trier A nimfomániásban. Ábrázolásmódjában a Szerelem olyan filmekkel kerül említésre, mint Bernardo Bertolucci filmjei, Az utolsó tangó Párizsban, és az Álmodozók vagy Nagisa Oshima elkészültekor sokat bírált mozija, Az érzékek birodalma. A Szerelem világpremierje a cannes-i filmfesztivál hivatalos programjában volt.

Ez tetszik, megosztom:
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email

Hasonló filmhír, filmajánló

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

tizennyolc + tizenöt =


Scroll to top