A Szépség és a Szörnyeteg

A Szépség és a Szörnyeteg Gabrielle-Suzanne Barbot de Villeneuve 1740-es meséjének legújabb feldolgozása nagyon látványos díszletekkel Vincent Cassel és Léa Seydoux főszereplésével.

A Szépség és a Szörnyeteg - Jelenetfotó 1

A Szépség és a Szörnyeteg

2014 – színes, szinkronizált francia romantikus fantasy
Eredeti cím: La Belle et La Béte

Rendezte: Christophe Gans, Forgatókönyv: Christophe Gans, Sandra Vo-Anh, Producer: Richard Grandpierre, Charlie Woebcken, Henning Molfenter, Fényképezte: Christophe Beaucarne, Vágó: Sébastien Prangère Zene: Pierre Adenot

Szereplők: Vincent Cassel, Léa Seydoux, André Dussollier, Eduardo Noriega
Hazai bemutató dátuma: 2014. június 5. Forgalmazza: MTVA

A Szépség és a Szörnyeteg - Jelenetfotó 2

Valamikor a XIX. század elején járunk. Egy jómódú tengeri kereskedő vállalkozása hirtelen csődbe jut, így a fényűző palotából kénytelen egy vidéki majorba visszavonulni. A hat gyermekét egyedül nevelő apa mindent megpróbál sorsuk jobbra fordítása érdekében megtenni, de hiába. Egy, a városban tett fárasztó, és sikertelen útja során az erdőben hazafelé menet véletlenül egy rejtélyes kertbe téved, ahol egy szál rózsát tép le legkedvesebb gyermeke, a legkisebb lánya számára. Ártatlannak tűnő cselekedetével azonban magára haragítja a kert, és a hozzá tartozó romos kastély titokzatos urát. A Szörnyeteg a letépett rózsáért cserébe az apa életét követeli. A család legifjabb leánya, önmagát hibáztatva a balszerencséjük miatt, magára vállalja az ítéletet, és otthonról megszökve önként veti magát a Szörnyeteg karjaiba.

A Szépség és a Szörnyeteg - Jelenetfotó 3

Csakhogy a kínok és a halál helyett valami egészen más vár rá: minden este csodaszép ruhákban a Szörnyeteg dúsan terített asztalánál vacsorázik a kastélyban. A napok múlásával, ahogy minél jobban megismeri a Szörnyeteget, annál inkább bizalom alakul ki közöttük. A lány álmaiban felsejlenek a Szörnyeteg múltjának darabkái, s lassan összeáll ezekből az egykor jóképű és kedves herceg igaz története. A Szépségre hárul a feladat, hogy bátorságával felülemelkedjen a veszélyen, és kimentse a herceget a gonosz varázslat hatása alól.

A Szépség és a Szörnyeteg - Jelenetfotó 4

A Szépség és a Szörnyeteg 2014. február közepén debütált hazájában, ahol már közel 2 millió nézőt vonzott március elejéig a mozikba. Olaszországban pedig február 27-én mutatták be a flmet, ahol az első hétvégén már több, mint 300 ezer néző váltot jegyet rá.

A Pathe stúdió hivatalos (francia nyelvű) előzetese:

Ez tetszik, ezt megosztom...
Email this to someone
email
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

Hasonló filmhír, filmajánló

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

2 × egy =


Scroll to top