A Szépség és a Szörnyeteg

- filmrakat | 2014. május 6. kedd
Olvasói értékelés: (Még nincs értékelés, legyél az első!)

A Szépség és a Szörnyeteg Gabrielle-Suzanne Barbot de Villeneuve 1740-es meséjének legújabb feldolgozása nagyon látványos díszletekkel Vincent Cassel és Léa Seydoux főszereplésével.

A Szépség és a Szörnyeteg - Jelenetfotó 1

A Szépség és a Szörnyeteg

2014 – színes, szinkronizált francia romantikus fantasy
Eredeti cím: La Belle et La Béte

Rendezte: Christophe Gans, Forgatókönyv: Christophe Gans, Sandra Vo-Anh, Producer: Richard Grandpierre, Charlie Woebcken, Henning Molfenter, Fényképezte: Christophe Beaucarne, Vágó: Sébastien Prangère Zene: Pierre Adenot

Szereplők: Vincent Cassel, Léa Seydoux, André Dussollier, Eduardo Noriega
Hazai bemutató dátuma: 2014. június 5. Forgalmazza: MTVA

A Szépség és a Szörnyeteg - Jelenetfotó 2

Valamikor a XIX. század elején járunk. Egy jómódú tengeri kereskedő vállalkozása hirtelen csődbe jut, így a fényűző palotából kénytelen egy vidéki majorba visszavonulni. A hat gyermekét egyedül nevelő apa mindent megpróbál sorsuk jobbra fordítása érdekében megtenni, de hiába. Egy, a városban tett fárasztó, és sikertelen útja során az erdőben hazafelé menet véletlenül egy rejtélyes kertbe téved, ahol egy szál rózsát tép le legkedvesebb gyermeke, a legkisebb lánya számára. Ártatlannak tűnő cselekedetével azonban magára haragítja a kert, és a hozzá tartozó romos kastély titokzatos urát. A Szörnyeteg a letépett rózsáért cserébe az apa életét követeli. A család legifjabb leánya, önmagát hibáztatva a balszerencséjük miatt, magára vállalja az ítéletet, és otthonról megszökve önként veti magát a Szörnyeteg karjaiba.

A Szépség és a Szörnyeteg - Jelenetfotó 3

Csakhogy a kínok és a halál helyett valami egészen más vár rá: minden este csodaszép ruhákban a Szörnyeteg dúsan terített asztalánál vacsorázik a kastélyban. A napok múlásával, ahogy minél jobban megismeri a Szörnyeteget, annál inkább bizalom alakul ki közöttük. A lány álmaiban felsejlenek a Szörnyeteg múltjának darabkái, s lassan összeáll ezekből az egykor jóképű és kedves herceg igaz története. A Szépségre hárul a feladat, hogy bátorságával felülemelkedjen a veszélyen, és kimentse a herceget a gonosz varázslat hatása alól.

A Szépség és a Szörnyeteg - Jelenetfotó 4

A Szépség és a Szörnyeteg 2014. február közepén debütált hazájában, ahol már közel 2 millió nézőt vonzott március elejéig a mozikba. Olaszországban pedig február 27-én mutatták be a flmet, ahol az első hétvégén már több, mint 300 ezer néző váltot jegyet rá.

A Pathe stúdió hivatalos (francia nyelvű) előzetese:

Ha tetszik, jelezd nekünk:

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

tizenegy + 5 =