Szép remények (2013) amerikai film

Szép remények és egy életen át végig kísérő szerelem, ami a Charles Dickens klasszikus regényének felhasználásával készült film alapját képezi.

Szép remények 2. kép
Jeremy Irvine – Pip

Pip (Jeremy Irvine), a gyermekkori szerelmét újra és újra meghódító majd elvesztő, szegény sorsú árvából úriemberré lett festő életét két dolog határozza meg: találkozása a börtöntöltelék Magwitch-csel (Ralph Fiennes) és szerelme, amit Estella (Holliday Grainger) iránt érez. Mindketten felbukkannak és eltűnnek az évek során, hogy egy-egy ilyen találkozásuk alkalmával megváltoztassák Pip életét. A kosztümös, korhűen megrendezett film kiváló szereposztásban kerül a hazai mozikba.

Szép remények

romantikus dráma

Író: Charles Dickens műve alapján David Nicholls
Rendező: Mike Newell

Szereplők

Ralph Fiennes, Helena Bonham Carter, Jason Flemyng, Jeremy Irvine, Holliday Grainger

Forgalmazza Big Bang Media. Mozibemutató: 2013. február 14.

Pip a 12 éves árva gyermek sorsa akkor fordul jobb irányba, amikor egy nap Magwitch-ba a szökött rabba botlik, aki erőszakkal ráveszi, hogy szerezzen neki ételt és italt. Pip megteszi, ami örökre összeköti a sorsát a fegyencével.

Szép remények 2. kép
Szép remények

Szép remények – Filmajánló

Ezután duplán rámosolyog a szerencse. Munkát kap Havisham kisasszonynál ( Helena Bonham Carter) és az úri házban megismerkedik Estellával. Pip beleszeret a lányba, s lelkében megfogan a gazdagság, az előkelőség iránti vágy is. Szép lassan úriemberré érik, és frissen szerzett pozícióját felhasználva megkörnyékezi a csodaszép Estellát, az elkényeztetett örökösnőt, akit gyermekkora óta szeret. Ahogy telnek az évek, Estella időről időre felbukkan a fiatal férfi életében. Valahányszor csak találkoznak, mindig elcsábítja, szép reményekkel kecsegteti, majd újra és újra váratlanul elhagyja a fiút. Pipnek a sokadik csalódás után valóban összetörik a szíve.

Filmelőzetes (feliratos)


A tanulással, Estella utáni sóvárgással és léhasággal töltött londoni évek egy csapásra véget érnek, amikor egy este megjelenik Abel Magwitch, a szökött fegyenc. A jólét mögött rejlő, sokkoló igazság megismerése beláthatatlan következményekkel jár, és veszélybe sodor mindent, ami Pip szívének kedves.

Szép remények
Reménytelen szerelem?

Rendezte: Mike Newell

Mike Newell, aki eddig – egyebek mellett olyan filmeket készített, mint a Harry Potter és a Tűz Serlege, vagy a Perzsia hercege – Az idő homokja, most a Szép remények című filmmel egy romantikus Dickens klasszikushoz nyúl, melyet korábban már nagyon sokan, sokféleképpen feldolgoztak. A rendezőtől egyébként nem idegen a kosztümös darab, legelső filmje – még 1976-ban – A vasálarcos volt.

 

Ez tetszik, ezt megosztom...
Email this to someone
email
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

Mozifilm innen:

Hasonló filmhír, filmajánló


Scroll to top