Szép remények (2013) amerikai film

Szép remények és egy életen át végig kísérő szerelem, ami a Charles Dickens klasszikus regényének felhasználásával készült film alapját képezi.

Szép remények 2. kép
Jeremy Irvine – Pip

Pip (Jeremy Irvine), a gyermekkori szerelmét újra és újra meghódító majd elvesztő, szegény sorsú árvából úriemberré lett festő életét két dolog határozza meg: találkozása a börtöntöltelék Magwitch-csel (Ralph Fiennes) és szerelme, amit Estella (Holliday Grainger) iránt érez. Mindketten felbukkannak és eltűnnek az évek során, hogy egy-egy ilyen találkozásuk alkalmával megváltoztassák Pip életét. A kosztümös, korhűen megrendezett film kiváló szereposztásban kerül a hazai mozikba.

Szép remények

romantikus dráma

Író: Charles Dickens műve alapján David Nicholls
Rendező: Mike Newell

Szereplők

Ralph Fiennes, Helena Bonham Carter, Jason Flemyng, Jeremy Irvine, Holliday Grainger

Forgalmazza Big Bang Media. Mozibemutató: 2013. február 14.

Pip a 12 éves árva gyermek sorsa akkor fordul jobb irányba, amikor egy nap Magwitch-ba a szökött rabba botlik, aki erőszakkal ráveszi, hogy szerezzen neki ételt és italt. Pip megteszi, ami örökre összeköti a sorsát a fegyencével.

Szép remények 2. kép
Szép remények

Szép remények – Filmajánló

Ezután duplán rámosolyog a szerencse. Munkát kap Havisham kisasszonynál ( Helena Bonham Carter) és az úri házban megismerkedik Estellával. Pip beleszeret a lányba, s lelkében megfogan a gazdagság, az előkelőség iránti vágy is. Szép lassan úriemberré érik, és frissen szerzett pozícióját felhasználva megkörnyékezi a csodaszép Estellát, az elkényeztetett örökösnőt, akit gyermekkora óta szeret. Ahogy telnek az évek, Estella időről időre felbukkan a fiatal férfi életében. Valahányszor csak találkoznak, mindig elcsábítja, szép reményekkel kecsegteti, majd újra és újra váratlanul elhagyja a fiút. Pipnek a sokadik csalódás után valóban összetörik a szíve.

Filmelőzetes (feliratos)


A tanulással, Estella utáni sóvárgással és léhasággal töltött londoni évek egy csapásra véget érnek, amikor egy este megjelenik Abel Magwitch, a szökött fegyenc. A jólét mögött rejlő, sokkoló igazság megismerése beláthatatlan következményekkel jár, és veszélybe sodor mindent, ami Pip szívének kedves.

Szép remények
Reménytelen szerelem?

Rendezte: Mike Newell

Mike Newell, aki eddig – egyebek mellett olyan filmeket készített, mint a Harry Potter és a Tűz Serlege, vagy a Perzsia hercege – Az idő homokja, most a Szép remények című filmmel egy romantikus Dickens klasszikushoz nyúl, melyet korábban már nagyon sokan, sokféleképpen feldolgoztak. A rendezőtől egyébként nem idegen a kosztümös darab, legelső filmje – még 1976-ban – A vasálarcos volt.

 

Ország:
Ez tetszik, megosztom:
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email

Hasonló filmhír, filmajánló


Scroll to top