Szellemek háza (2018) amerikai horror film

Szellemek háza (2018) amerikai horror film - Helen MirrenHelen Mirren alakítja Sarah Winchester szerepét az idehaza a Szellemek háza címet viselő, megtörtént eseményeket feldolgozó horror filmben. Az ismétlőfegyver feltalálójának özvegye egy több száz szobából álló házat építtet a winchester áldozatai szellemeinek…

Szellemek háza adatlap, plakát

Szellemek háza (2018) amerikai horror film plakátja

Színes, amerikai film, készült 2018-ban, hossza 99 perc

Korhatár: 16 év
Műfaj: horror
Nemzetközi filmadatbázis: Winchester
Forgatókönyv: Michael Spierig, Peter Spierig, Tom Vaughan
Szereplők: Helen Mirren, Sarah Snook, Jason Clarke, Angus Sampson, Eamon Farren, Emm Wiseman, Alana Fagan, Rebecca Makar, Tyler Coppin

Rendezte: Michael Spierig, Peter Spierig
Hazai mozipremier: 2018. március 15.
Magyarországon forgalmazza: Vertigo Média Kft.

Tartalom

A megtörtént eseményeken alapuló történet a történelem legelátkozottabb házáról szól, amely San Francisco közelében, egy elhagyatott környéken áll. A házat Sarah Winchester, a Winchester vagyon örököse, a híres ismétlőfegyver feltalálójának özvegye építteti évtizedeken keresztül, mániákusan. Hét szinten szobák százait rejtik a zegzugos és furfangos folyosók, de a ház nem neki, az unokahúgának, vagy bármely más élő embereknek épül. Az özvegy bosszúszomjas szellemek százainak építteti a semmihez nem hasonlítható épületet, mert úgy hiszi, hogy a Winchesterrel meggyilkolt emberek szellemei akarnak leszámolni vele saját, erőszakos haláluk miatt.

A Szellemek háza főszerepét az Oscar-díjas Helen Mirren (A királynő, Az ajtó, Az élet ízei, Hitchcock, RED 1-2.), Jason Clarke (A majmok bolygója: Forradalom, Zero Dark Thirty – A bin Láden-hajsza, Everest, A nagy Gatsby), Sarah Snook (Steve Jobs, Az üvegpalota) és Angus Sampson (Mad Max: A harag útja, Insidious: A gonosz lélek) játsszák.

Jelenetfotók – képek

Szellemek háza (2018) 1

Szellemek háza (2018) 2

Szellemek háza (2018) 3
Fotók: Vertigo Média Kft

Filmelőzetesek – videók – filmklipek

Magyarul beszélő előzetes

Feliratos előzetes

Érdekességek – Hírek

A megtörtént eseményeket feldolgozó Szellemek háza az év egyik legvártabb horrorfilmje. Rendezői, a Spierig-testvérek korábban a Fűrész: Újra játékban, a Daybreakers – A vámpírok kora és A zombik városa filmekkel már letették a névjegyüket a műfajban, továbbá ők jegyzik az Időhurok című mozit is.


Ha már a szellemekről szó esett, beszéljünk a Szellemirtókról is! 2021-ben mutatták be a Szellemirtók: Az örökség című filmet, ami az 1984-es, ikonikus első film folytatása. A linkre kattintva nézd meg a film ajánlóját, előzetesét!


De térjünk vissza ehhez a horrorhoz! A valós események feldolgozása révén hiteles történet és a kitűnő alkotói gárda lehet a garancia arra, hogy a 2018-as év legjobb horrorfilmjei közé kerüljön a Szellemek háza.


Most őszintén: nem mered felvállalni a véleményed? Mit kockáztatsz? Legalább a like jelre kattints! Ha bátrabb vagy, írd meg a hozzászólás részben, mit gondolsz a filmről!

Scroll to top