Quantcast

A szelíd teremtés (2018) francia-német-holland-litván film

A szelíd teremtés (2018) francia-német-holland-litván filmEgy világtól elzárt orosz faluban kezdődik A szelíd teremtés története, ahol egyedül él a nő, mivel férjét börtönbe csukták. Egy nap visszakapja a büntetését töltő férfinak küldött csomagot, ami arra készteti, hogy kiderítse, mi történt a férjével. A francia-német-holland-litván koprodukcióban készült dráma Dosztojevszkij írása alapján készült.

A szelíd teremtés adatlap, plakát

A szelíd teremtés (2018) francia-német-holland-litván film plakátja

Színes, francia-német-holland-litván film, készült 2018-ban, hossza 143 perc

Korhatár: 16 év
Műfaj: dráma, misztikus
Nemzetközi filmadatbázis: Krotkaya
Forgatókönyv: Szergej Loznyica
Szereplők: Vaszilina Makovcseva, Valeriu Andriutã, Liza Akedzsakova, Szergej Kolesov, Dimitrij Bikovszki

Rendezte: Szergej Loznyica
Hazai mozipremier: 2018. március 1.
Magyarországon forgalmazza: Vertigo Média Kft.

Tartalom

Dosztojevszkij novella-adaptációjában egy nő egyedül él egy isten háta mögötti orosz falu határában. Egy nap visszakapja azt a csomagot, amelyet korábban börtönbüntetését töltő férjének küldött. Magyarázat híján maga indul el a távoli börtönvárosba, hogy kiderítse, mi történik. Szürreális utazásba kezd az igazságszolgáltatás kafkai útvesztőjében, miközben körbeveszik a bürokrácián és kiszolgáltatottságon élősködő érdekemberek, és fogadatlan tanácsadók. Igazságkeresése egyszerre abszurd, megalázó és félelmetes, maró társadalomkritika napjaink kisemberének peremlétéről.

Fjodor Dosztojevszkij azonos című novellája ihlette a nemzetközi színtéren dokumentum- és játékfilmjeiről egyaránt ismert ukrán rendező 2017-ben elkészült filmjét. Szergej Loznyica A szelíd teremtés című drámájának premierje a világ legrangosabb filmfesztiválján, a cannes-i versenyprogramban volt.

Jelenetfotók – képek

A szelíd teremtés 1

A szelíd teremtés 2

A szelíd teremtés 3

A szelíd teremtés 4
Fotók: Vertigo Média Kft

Filmelőzetesek – videók – filmklipek

Feliratos filmelőzetes

Érdekességek – Hírek

Loznyica előző filmje, a Ködben ugyancsak Cannes-ban versenyzett, ahol a nemzetközi kritikusok FIPRESCI-díját nyerte el. Loznyicát 2017-ben Austerlitz című dokumentumfilmjével Európai Filmdíjra is jelölték. Az ukrán rendező a kortárs európai szerzői film egyik legjelentősebb, leglátnokibb alakja.


Scroll to top