A szelíd teremtés (2018) francia-német-holland-litván film

A szelíd teremtés (2018) francia-német-holland-litván filmEgy világtól elzárt orosz faluban kezdődik A szelíd teremtés története, ahol egyedül él a nő, mivel férjét börtönbe csukták. Egy nap visszakapja a büntetését töltő férfinak küldött csomagot, ami arra készteti, hogy kiderítse, mi történt a férjével. A francia-német-holland-litván koprodukcióban készült dráma Dosztojevszkij írása alapján készült.

A szelíd teremtés adatlap, plakát

A szelíd teremtés (2018) francia-német-holland-litván film plakátja

Színes, francia-német-holland-litván film, készült 2018-ban, hossza 143 perc

Korhatár: 16 év
Műfaj: dráma, misztikus
Nemzetközi filmadatbázis: Krotkaya
Forgatókönyv: Szergej Loznyica
Szereplők: Vaszilina Makovcseva, Valeriu Andriutã, Liza Akedzsakova, Szergej Kolesov, Dimitrij Bikovszki

Rendezte: Szergej Loznyica
Hazai mozipremier: 2018. március 1.
Magyarországon forgalmazza: Vertigo Média Kft.

Tartalom

Dosztojevszkij novella-adaptációjában egy nő egyedül él egy isten háta mögötti orosz falu határában. Egy nap visszakapja azt a csomagot, amelyet korábban börtönbüntetését töltő férjének küldött. Magyarázat híján maga indul el a távoli börtönvárosba, hogy kiderítse, mi történik. Szürreális utazásba kezd az igazságszolgáltatás kafkai útvesztőjében, miközben körbeveszik a bürokrácián és kiszolgáltatottságon élősködő érdekemberek, és fogadatlan tanácsadók. Igazságkeresése egyszerre abszurd, megalázó és félelmetes, maró társadalomkritika napjaink kisemberének peremlétéről.

Fjodor Dosztojevszkij azonos című novellája ihlette a nemzetközi színtéren dokumentum- és játékfilmjeiről egyaránt ismert ukrán rendező 2017-ben elkészült filmjét. Szergej Loznyica A szelíd teremtés című drámájának premierje a világ legrangosabb filmfesztiválján, a cannes-i versenyprogramban volt.

Jelenetfotók – képek

A szelíd teremtés 1

A szelíd teremtés 2

A szelíd teremtés 3

A szelíd teremtés 4
Fotók: Vertigo Média Kft

Filmelőzetesek – videók – filmklipek

Feliratos filmelőzetes

Érdekességek – Hírek

Loznyica előző filmje, a Ködben ugyancsak Cannes-ban versenyzett, ahol a nemzetközi kritikusok FIPRESCI-díját nyerte el. Loznyicát 2017-ben Austerlitz című dokumentumfilmjével Európai Filmdíjra is jelölték. Az ukrán rendező a kortárs európai szerzői film egyik legjelentősebb, leglátnokibb alakja.


Ez tetszik, ezt megosztom...
Email this to someone
email
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

Hasonló filmhír, filmajánló

Scroll to top