A százéves ember…

A századik életévét hamarosan betöltő Allan Karlsson visszaemlékezésekkel mutatja be élete legizgalmasabb, a XX. század történelmét befolyásoló pillanatait.

A százéves ember, aki kimászott az ablakon és eltűnt

2014 – színes, svéd kalandfilm, vígjáték

Eredeti cím: Hundraåringen som klev ut genom fönstret och försvann
Nemzetközi cím: The 100-Year-Old Man Who Climbed Out the Window and Disappeared Rendező: Felix Herngren, Szereplők: Robert Gustafsson, Iwar Wiklander, David Wiberg

Bemutató dátuma: 2014. június 05. Magyarországon forgalmazza az ADS Service Kft.

Allan Karlsson (Robert Gustafsson) századik születésnapja közeleg és ennek megfelelően nagyszabású születésnapi zsúrt szerveznek neki a nyugdíjas otthonban, ahol idős napjait tölti. Allan, kora ellenére éles eszű, tisztában van a körülötte zajló eseményekkel, azonban a nemes alkalomból rendezendő buli hidegen hagyja: ünneplés helyett kimászik szobája ablakán és eltűnik. A nála lévő pénzből buszjegyet vásárol és egy szerencsétlen véletlennek köszönhetően egy pénzzel teli táska birtokosává válik. A táska létéről mások is tudnak, ezért az öregúr drogdílerek és a rendőrség célpontjába kerül.

Allen kalandjai azonban nem százéves korában kezdődtek. Menekülése közben visszaemlékezésekkel mutatja be élete legizgalmasabb, a XX. század történelmét befolyásoló pillanatait: hogyan került egy vacsoraasztalhoz a jövendőbeli Truman elnökkel, hogyan stoppolt együtt Churchill-lel vagy éppen csónakázott Mao feleségével és gyűrte le gyalogszerrel a Himalája zord csúcsait.

A százéves ember, aki kimászott az ablakon és eltűnt

A film szinkronmunkálataiban olyan színészek vettek részt, mint Rudolf Péter, Székhelyi József, Liptai Klaudia, Szilágyi Tibor, Szabó Győző és Csuja Imre. Az alkotás hatalmas népszerűségnek örvend azon országokban, ahol már bemutatásra került.

Filmelőzetes
[youtube width=”560″ height=”315″]http://youtu.be/AWxU26cQOdg

Ez tetszik, ezt megosztom...
Email this to someone
email
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

Hasonló filmhír, filmajánló

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

1 + tizenhárom =


Scroll to top