Szavak nélkül

Szavak nélkül (Chce sie zyc), sírós, nevetős, többszörös díjnyertes lengyel film. A megtörtént események főhőse Mateusz, aki születésétől fogva tolószékben él és azt hiszik róla agyi sérülése miatt kommunkálni sem tud környezetével. Mateusz azonban bebizonyítja, hogy ő nem egy növény! Filmajánló a Filmrakatban.

Szavak nélkül - plakát

Szavak nélkül (+12)
2013 – színes lengyel film

Eredeti cím: Chce sie zyc
Főszerepben: Dawid Ogrodnik
Rendezte: Maciej Pieprzyca
Hazai filmbemutató dátuma: 2014. október 30. Forgalmazza a Cinenuovo Kft.

Mateusz kezét ki fogja meg?

Szavak nélkül – Filmajánló

Mateusz születésétől fogva tolószékben él és kommunkálni sem tud környezetével, mivel agyi sérülése miatt beszédre képtelen. Egy orvos ki is mondja róla az ítéletet: nem érdemes foglalkozni vele, mert nem több ő, mint egy növény. Édesanyja nem hiszi ezt, mivel érzi, hogy a fia igenis ember. Valóban, Mateusz belül mindent átél, ugyanolyan érzelmei és indulatai vannak, mint bárkinek. Véleménye van a világról, és meg is fogalmazza gondolatait (mi nézők halljuk is a filmben), csak éppen kimondani nem tud semmit. Mateusz édesapja szintén a fia pártján áll. Nem törődvén az orvosi véleményekkel, ugyanúgy szeretettel bánik sérült fiával, mint másik két ép gyermekével. Mateusz számára édesapja egy igazi varázsló, aki derűjével és optimizmusával beragyogja a család életét.

Múlnak az évek, az édesapa meghal, az édesanya öregszik, és már nem tudja Mateuszt ellátni. A fiú egy sérült emberekkel foglalkozó intézetbe kerül, ahol először nem érzi jól magát, de később itt találkozik egy önkéntes segítő lánnyal, akibe szerelmes lesz. Természetesen szavak nélkül, hiszen az érzéseit továbbra sem tudja elmondani, ám a lány mégis felveszi vele a kontaktust. Mateusz már 26 éves, és még mindig az intézetben él, amikor az intézetbe érkezik egy fejlesztő pedagógus, aki érzi, hogy a fiú kommunikálni akar vele. A pedagógus nem hisz abban, hogy Mateusz képtelen lenne a kommunikációra, ezért elkezd foglalkozni a fiúval.
"Nem vagyok növény, ember vagyok!"
És innentől kezdve, 26 év után Mateusz élete teljesen megváltozik…

Szavak nélkül feliratos filmelőzetes

Ez tetszik, ezt megosztom...
Email this to someone
email
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

Hasonló filmhír, filmajánló

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

tíz + 4 =


Scroll to top