A szado-mazo jeleneteket kifogásolják (+18)!

- filmrakat | 2015. január 15. csütörtök
Olvasói értékelés: (Még nincs értékelés, legyél az első!)

Még be sem mutatták, máris támadják az erkölcs védelmezői a filmet!Bemutatása előtt éles támadásoknak van kitéve A szürke ötven árnyalata című erotikus film. A vád: a film a szexuális erőszakot és a nők megalázását népszerűsíti! Az alkotók válasza a vádakra kiderül a cikkből!

Még nem is került a mozikba A szürke ötven árnyalata, egy társadalmi egyesület már tiltakozik ellene. A Morality in Media (Erkölcsösség a médiában) nevű csoport panaszt nyújtott be az Amerikai Mozgóképszövetségnél, amiért a film nem kapta meg a legszigorúbb, R jelzésű korhatáros besorolást – ebben az esetben csak 17 éven felülieket engednek be a nézőtérre, és a produkciót csak szűk körben forgalmazzák, mivel nem éri meg mindenhol bemutatni a csekély nézőszám miatt. A MIM a szado-mazo jeleneteket kifogásolja, mondván, a film a szexuális erőszakot és a nők megalázását népszerűsíti.

A film alkotói korábban többször is jelezték, hogy E.L. James világsikerű bestselleréből nem p@rnót, hanem ízléses erotikus filmet forgattak, ezért a MIM tiltakozása elhamarkodottnak tűnik, annál is inkább, mert a produkciót még be sem mutatták. Ha a film olyan sikert arat, mint a több mint 100 millió példányban eladott trilógia, a két főszereplő, Dakota Johnson és Jamie Dornan egy csapásra szupersztár lesz.

A film eredeti címe: Fifty Shades of Grey. A hazai bemutató: 2015. február 12.

UIP Hírek

{adinserter 10}

Ha tetszik, jelezd nekünk:

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

tizennégy + 13 =

Címlapról

Hurrikán meló (2018) amerikai akció thriller

Hurrikán meló: a páncélteremben
A közelgő hurrikán miatt 600 millió dollárnyi bankjegyet kell megsemmisíteni, nehogy illetéktelen kezekbe kerüljön. Az...
Tovább

Veszett vidék (2017) ausztrál thriller

Veszett vidék (2017) ausztrál thriller plakát
Az 1920-as években egy ausztrál bennszülött önvédelemből lelő egy fehér embert. A Veszett vidék arról...
Tovább

Ready Player One (2018) amerikai sci-fi, akciófilm

Ready Player One: irány az OASIS!
Steven Spielberg Ready Player One című filmje az egyik legjobban várt mozibemutató 2018-ban.
Tovább