A szabadság ötven árnyalata (2017) amerikai film

A szabadság ötven árnyalata (2017) amerikai filmAz Ötven árnyalat-troilógia harmadik kötetéből készült erotikus filmben tovább figyelhetjük Anastasia Steele és a jóképű fiatal milliárdos, Christian Grey közös sorsának alakulását. A fiataloknak mindene megvan: szerelem, szenvedély, intimitás és jókora vagyon. Vajon elég ez a boldogsághoz?

A szabadság ötven árnyalata

Plakát, adatlap

A szabadság ötven árnyalata (2017) amerikai film plakátja

Színes, amerikai film, készült 2018-ban, hossza 95 perc

Korhatár: 18 év
Műfaj: erotikus film, dráma
Nemzetközi filmadatbázis: Fifty Shades Freed
Forgatókönyv: E.L. James regénye alapján a forgatókönyvet írta: Niall Leonard
Szereplők: Dakota Johnson, Jamie Dornan, Eric Johnson, Luke Grimes
Rendezte: James Foley
Hazai filmpremier: 2018. február 8.
Magyarországon forgalmazza: UIP-Duna Film.

Tartalom

Ana és Christian összeházasodnak, ez azonban nem jelenti azt, hogy révbe érnek és unalmasan töltik a szürke hétköznapokat. Éppen ellenkezőleg: soha nem tapasztalt fenyegetés árnyékolja be életüket…

Jamie Dornan és Dakota Johnson visszatérnek Christian Grey és Anastasia Steele szerepében A SZABADSÁG ÖTVEN ÁRNYALATA moziváltozatában, mely az egész világot meghódító sikerkönyv trilógia harmadik része alapján készült. Az első rész filmváltozata 2015-ben, Valentin napon került a mozikba, és világviszonylatban csaknem 950 millió dolláros bevételt hozott.

Az új rész 2018-ban szintén Valentin napon debütál a filmvásznon. A rendező A sötét örven árnyalatát is jegyző James Foley (Kártyavár), a forgatókönyvet Niall Leonard írta James regénye alapján.

Jelenetfotók – képek

A szabadság ötven árnyalata (2017) amerikai film 1
A szabadság ötven árnyalata (2017) amerikai film 2
A szabadság ötven árnyalata (2017) amerikai film 3

Fotók: UIP-Duna Film / ©Universal Pictures

Filmelőzetesek – videók – filmklipek

Trailer

Magyar nyelvű videó 1

Magyar nyelvű videó 2

Magyar nyelvű videó 3

Érdekességek – Hírek

Eddig több mint 950 millió dollárt jövedelmezett A szürke ötven árnyalata és A sötét ötven árnyalata, és alighanem a harmadik rész, A szabadság ötven árnyalata sem fog csalódást okozni. A Variety című filmes szaklap szerint a hagyományosan Valentin napon bemutatandó erotikus film legalább 37-40 millió dollárt hoz majd első hétvégéjén az észak-amerikai mozikban, és ezzel maga mögé utasít minden más produkciót. A jegyek nálunk is szépen fogynak elővételben, amihez az is hozzájárul, hogy Magyarországon a film előjátszásban már egy nappal a hivatalos premier előtt látható. (UIP Hírek)


A forgatás már 2016-ban elkezdődött. A franciaországi forgatás időpontja pont egybeesett a nizzai terrortámadás idejével. Sőt, a forgatás helyszíne is Nizza volt…


A Szürke-trilógia több mint 100 millió példányban kelt el világszerte és 52 nyelvre fordították le. Népszerűsége csúcsán másodpercenként két trilógiát adtak el. 2012-ben az író L.E. Jamest a Time magazin beválasztotta az év 100 legbefolyásosabb embere közé, a Publisher’s Weekly szerkesztőinek döntése alapján pedig az év szerzője lett.

Ez tetszik, ezt megosztom...
Email this to someone
email
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

Mozifilm innen:

Hasonló filmhír, filmajánló

Scroll to top