Quantcast

A szabadság ötven árnyalata (2017) amerikai film

A szabadság ötven árnyalata (2017) amerikai filmAz Ötven árnyalat-troilógia harmadik kötetéből készült erotikus filmben tovább figyelhetjük Anastasia Steele és a jóképű fiatal milliárdos, Christian Grey közös sorsának alakulását. A fiataloknak mindene megvan: szerelem, szenvedély, intimitás és jókora vagyon. Vajon elég ez a boldogsághoz?

A szabadság ötven árnyalata

Plakát, adatlap

A szabadság ötven árnyalata (2017) amerikai film plakátja

Színes, amerikai film, készült 2018-ban, hossza 95 perc

Korhatár: 18 év
Műfaj: erotikus film, dráma
Nemzetközi filmadatbázis: Fifty Shades Freed
Forgatókönyv: E.L. James regénye alapján a forgatókönyvet írta: Niall Leonard
Szereplők: Dakota Johnson, Jamie Dornan, Eric Johnson, Luke Grimes
Rendezte: James Foley
Hazai filmpremier: 2018. február 8.
Magyarországon forgalmazza: UIP-Duna Film.

Tartalom

Ana és Christian összeházasodnak, ez azonban nem jelenti azt, hogy révbe érnek és unalmasan töltik a szürke hétköznapokat. Éppen ellenkezőleg: soha nem tapasztalt fenyegetés árnyékolja be életüket…

Jamie Dornan és Dakota Johnson visszatérnek Christian Grey és Anastasia Steele szerepében A SZABADSÁG ÖTVEN ÁRNYALATA moziváltozatában, mely az egész világot meghódító sikerkönyv trilógia harmadik része alapján készült. Az első rész filmváltozata 2015-ben, Valentin napon került a mozikba, és világviszonylatban csaknem 950 millió dolláros bevételt hozott.

Az új rész 2018-ban szintén Valentin napon debütál a filmvásznon. A rendező A sötét örven árnyalatát is jegyző James Foley (Kártyavár), a forgatókönyvet Niall Leonard írta James regénye alapján.

Jelenetfotók – képek

A szabadság ötven árnyalata (2017) amerikai film 1
A szabadság ötven árnyalata (2017) amerikai film 2
A szabadság ötven árnyalata (2017) amerikai film 3

Fotók: UIP-Duna Film / ©Universal Pictures

Filmelőzetesek – videók – filmklipek

Trailer

Magyar nyelvű videó 1

Magyar nyelvű videó 2

Magyar nyelvű videó 3

Érdekességek – Hírek

Eddig több mint 950 millió dollárt jövedelmezett A szürke ötven árnyalata és A sötét ötven árnyalata, és alighanem a harmadik rész, A szabadság ötven árnyalata sem fog csalódást okozni. A Variety című filmes szaklap szerint a hagyományosan Valentin napon bemutatandó erotikus film legalább 37-40 millió dollárt hoz majd első hétvégéjén az észak-amerikai mozikban, és ezzel maga mögé utasít minden más produkciót. A jegyek nálunk is szépen fogynak elővételben, amihez az is hozzájárul, hogy Magyarországon a film előjátszásban már egy nappal a hivatalos premier előtt látható. (UIP Hírek)


A forgatás már 2016-ban elkezdődött. A franciaországi forgatás időpontja pont egybeesett a nizzai terrortámadás idejével. Sőt, a forgatás helyszíne is Nizza volt…


A Szürke-trilógia több mint 100 millió példányban kelt el világszerte és 52 nyelvre fordították le. Népszerűsége csúcsán másodpercenként két trilógiát adtak el. 2012-ben az író L.E. Jamest a Time magazin beválasztotta az év 100 legbefolyásosabb embere közé, a Publisher’s Weekly szerkesztőinek döntése alapján pedig az év szerzője lett.

Scroll to top