Steve Jobs (2015) amerikai film

Mi lenne, ha minden embernek lenne otthon számítógépe?

Ugye manapság már furcsán hangzik ez a kérdés, de aki először feltette, az meg is adta rá a választ és megteremtette a lehetőséget hozzá.

Steve Jobs az Apple egykori első embere a főhőse a filmnek, aki azonos is a valódi személyiséggel, meg nem is. Shakespeare-i léptékű karakter. Hipnotikus erejű, brutális és szórakoztató, ahogy a film rendezője, Danny Boyle mondta róla.


Steve Jobs (12)

amerikai film, 2015

Walter Isaacson könyve alaján a forgatókönyvet Írta: Aaron Sorkin Operatőr: Alwin H. Küchler Producerek: Mark Gordon, Guymon Casady, Scott Rudin, Danny Boyle, Christian Colson. Executive producer: Bernard Bellew
Rendezte: Danny Boyle

Szereplők: Steve Jobs: Michael Fassbender (Fekete Ernő); Joanna Hoffman: Kate Winslet (Ónodi Eszter), továbbá Seth Rogen (Fezstbaum Béla), Jeff Daniels (Máté Gábor), Katherine Waterston (Balsai Móni), Michael Stuhlbarg (Elek Ferenc)

Országos bemutató: 2016. január 14. Bemutatja a UIP-Duna Film
Steve Jobs film

Steve Jobs – filmajánló

A három ikonikus termékbemutató kulisszái mögött játszódó – a Macintosh 1984-es, a NEXTcube 1988-as és az iMac 1998-as prezentációja – életrajzi film betekintést nyújt a digitális forradalom műhelytitkaiba, és intim portrét rajzol az események középpontjában álló briliáns emberről. Steve Jobs mindig járkált és beszélt. Nem akart unalmas értekezleteken ücsörögni. Folyton mászkálnia és beszélnie kellett, mert ez nagyobb jelentőséget adott a feladatnak, ami éppen napirenden volt. A film hűen adja vissza az Mac egyik úttörőjének rendkívüli természetét annak ellenére, hogy nem a hagyományos értelembe vett életrajzi film.

A Steve Jobs nagy sikerrel szerepelt a Telluride Filmfesztiválon, a New York-i Filmfesztiválon, európai premierje pedig a Londoni Filmfesztiválon volt.

Steve Jobs szinkronizált filmelőzetes

Ez tetszik, ezt megosztom...
Email this to someone
email
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

Mozifilm innen:

Hasonló filmhír, filmajánló

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

hét + húsz =


Scroll to top