Speciális Oscar-díjat adnának Cézárnak

A majmok bolygója - Háború (amerikai film) jelenetfotóHétfő óta jelennek meg az első kritikák A majmok bolygója – Háború-ról (War for the Planet of the Apes, hazai bemutató: július 13.), és úgy tűnik, nincs kritikus, aki ne rajongana a filmért: a filmes szakértők legfeljebb abban versenyeznek, hogy milyen szóvirággal ünnepelhetik a leghatásosabban az elpusztult emberi civilizáció maradékai között zajló háborút, amely emberszabású majmok és az emberek között zajlik.

„Azt hittük, a franchise-ok és folytatások unalmasak. De kiderült, hogy túl lehet szárnyalni az előző részeket” és „a nyár legjobb folytatása”— írták a movieweben, míg a Hollywood Reporter szerzője „intenzív, elragadó szépségű képek” miatt dicséri a filmet. A Deadline munkatársa ennyivel is megelégedett: „Mind ünnepeljétek Cézárt, ez a nyári nagy filmek koronaékszere!”, és a Collider is elsüt egy „Üdv, Cézárt!A Variety máris speciális Oscar-díjat adna a Cézárt, a lázadó majmok parancsnokát megformáló Andy Serkis-nek, a The Wrap szerint pedig „ilyennek kell lennie egy igazi nyári filmnek!” Az Indiewire sem fukarkodik a dicsérettel, szerintük Matt Reeves rendező „az eredeti Star Wars óta a legjobb sci-fi trilógiát fejezte most be”.

A majmok bolygója – Háború mellett további premierfilmek a 2017-es listában.

Hollywood már egy ideje sejti, hogy Reeves nagy rendező: ezért bízhattak rá, egy még az előzőnél is fontosabb filmet: következő munkája a Batman lesz – ő veheti át Ben Affleck-től az új denevérfilm készítését, míg Affleck természetesen marad főszereplő. A Batman-rajongók újra reménykedhetnek: kedvencük – A majmok bolygója – Háború ezt bizonyítja – jó kezekbe került.

Forrás: IC Press

Hasonló filmhír, filmajánló


Scroll to top