Sötét elmék (2018) amerikai film

Sötét elmék film: menekülés vagy ellenállás?
Menekülés vagy ellenállás?

A természetfeletti képességekkel rendelkező gyerekek veszélyt jelentenek a kormányra, ezért összegyűjtik és megpróbálják féken tartani őket. Ruby nem bírja a bezártságot, megszökik és új barátaival elindul egy biztonságos menedék felé.

Váratlan húzás volt egy bestseller könyv filmes feldolgozását egy olyan rendezőnőre bízni, akinek ez lesz az első nagyjátékfilmje. Jennifer Yuh Nelson azonban nem telejsen tapasztalatlan a rendezői székben, neki köszönhetjük a Kun Gu Panda című animációs film 2. és 3. részét. Kíváncsian várjuk, hogy birkózott meg a kalandos fantasyval.

A tinédzser közönséget célzó young adult kategóriájú film akár sorozattá is alakulhat, hiszen az eredeti történet már a negyedik résznél tart. Nézd meg a film adatlapja alatt a rövid tartalmat, a szinkronizált előzetest és a jelenetképeket!

Sötét elmék adatlap, plakát

Sötét elmék (2018) amerikai film plakátja

Színes, amerikai film, készült 2018-ban, hossza perc

Korhatár: 16 év
Műfaj: fantasy, sci-fi,
Nemzetközi filmadatbázis: The Darkest Minds
Forgatókönyv: Alexandra Bracken regénye alapján Chad Hodge
Szereplők: Amandla Stenberg, Mandy Moore, Bradley Whitford, Harris Dickinson, Patrick Gibson, Skylan Brooks, Miya Cech, Gwendoline Christie

Rendezte: Jennifer Yuh Nelson
Hazai mozipremier: 2018. augusztus 9.
Magyarországon forgalmazza: Fórum Hungary Kft.

Tartalom

Amikor tizenévesek rejtélyes módon új, természetfeletti adottságok birtokába jutnak, a kormány fenyegetésnek nyilvánítja és befogja őket. A tizenhat éves Ruby, az egyik legerősebb fiatal mind közül, megszökik a táborból és csatlakozik a biztonságos menedék felé tartó tinédzserek csapatához. Rövidesen ráébred azonban újdonsült családjával együtt, hogy egy világban, ahol az irányító felnőttek elárulták a gyerekeket, menekülni nem elég. Ellenállást kell szítaniuk, együttesen használva erőiket, hogy visszaszerezzék jövőjüket.

Alexandra Bracken azonos című sikerkönyvének filmváltozata a Stranger Things sorozat és az Érkezés producereitől – 2018 nyarán a mozikban!

Jelenetfotók – képek

Fotók: Fórum Hungary Kft

Filmelőzetesek – videók – filmklipek

Magyarul beszélő előzetes

Ország:
Ez tetszik, megosztom:
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email

Hasonló filmhír, filmajánló


Scroll to top