Sosem voltál itt (2017) amerikai film

Joaquin Phoenix a Sosem voltál itt főszerepében
Joaquin Phoenix a Sosem voltál itt főszerepében

Joaquin Phoenix a Sosem voltál itt thrillerben egy olyan kiábrándult háborús veteránt alakít, aki eltűnt lányokat kerít elő és ha kell kiszabadítja őket az emberkereskedők kezéből. A lelkileg sérült bérgyilkos legújabb megbízása egy politikai játszma kellős közepébe sodorja, miközben egy kislány életét is meg kell mentenie.

Abban mindenki biztos lehet, hogy Joaquin Phoenix ugyan olyan zsenialitással formálja meg a bérgyilkos portréját, mint ahogy tette azt Jézus karakterével, a Mária Magdolna című filmben. Pedig két teljesen ellentétes személyiségről van szó. A Sosem voltál itt bérgyilkosa egy az életről épp lemondani készülő, szinte érzéketlen ember, míg Jézus az emberekért élő és értük meghalni is képes tanító.

A filmajánló cikkünk végén, a jelenetképek és a trailer alatt azt is megtudhatod, milyen elismerést hozott Joaquin Phoenixnek a filmben nyújtott alakítása Cannesban.

Sosem voltál itt mozifilm adatlap, plakát

Sosem voltál itt (2017) amerikai film plakátja

Színes, amerikai film, készült 2017-ben, hossza 88 perc

Korhatár: 16 év
Műfaj: thriller, dráma,
Nemzetközi filmadatbázis: You Were Never Really
Forgatókönyv: Jonathan Ames története alapján Lynne Ramsay
Szereplők: Joaquin Phoenix, Judith Roberts, Frank Pando, Dante Pereira-Olson, Larry Canady, John Doman

Rendezte: Lynne Ramsay
Hazai mozipremier: 2018. május 10.
Magyarországon forgalmazza: ADS Service Kft.

Tartalom

Joe háborús veterán, és egykori FBI-ügynök. Karrierje során olyan dolgokat látott és tett, amik lényegében tönkretették az életét. Amikor épp nem az öngyilkosság gondolata marcangolja, különböző megbízásoknak tesz eleget, otthonról megszökött, eltűnt vagy emberkereskedők kezére jutott lányokat szabadít ki. Egy napon azonban olyan megbízást kap, mely sokkal veszélyesebb, mint bármi, amivel eddig szembe kellett néznie.

Sosem voltál itt: Joe egy politikus lányát igyekszik megmenteni
Joe egy politikus lányát igyekszik megmenteni

Hasonló történet: 2014-ben Denzel Washington főszereplésével Antoine Fuqua készített egy olyan amerikai filmet, melyben a védtelen lány védelmére kel a volt titkosügynök és eközben leszámol az orosz maffiával. A címe: A védelmező.

Jelenetfotók – képek

Sosem voltál itt: Joe idős édesanyjával (Judith Roberts alakítja).
Joe idős édesanyjával (Judith Roberts alakítja).
Sosem voltál itt: A szenátor-jelölt lánya és Joe egy mocskos politikai játszma közepébe csöppen
A szenátor-jelölt lánya és Joe egy mocskos politikai játszma közepébe csöppen

Fotók: ADS Service Kft

Filmelőzetesek – videók – filmklipek

Magyar feliratos előzetes

Érdekességek – Hírek

A Sosem voltál itt világpremierje a 2017-es, 70. Cannes-i filmfesztiválon volt. Ahogy akkor a Cannes 2017: svéd film nyerte az Arany Pálmát cikkünkben beszámoltunk róla, Joaquin Phoenix ezzel a alakítással elnyerte a legjobb férfi színésznek járó díjat.


Lynne Ramsay rendezőnő 2011-ben készített mozifilmet utoljára, a Beszélnünk kell Kevinről egy megrázó erejű, drámai alkotás, melyben egy magába forduló szociopata kamaszfiú vérengzést rendez az iskolában. A film a miérteket kutatja és azt, hogy ki a hibás a szörnyűségekért: a szülők, a társadalom, vagy csak a gyermek?


Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

20 + 15 =

Scroll to top