A sóher (francia vígjáték, 2016)

Olvasói értékelés: (1 szavazat, átlag: 3,00

Francois életét születésétől fogva egyetlen dolog határozza meg: a spórolás. Az anyai jó tanácsot tökélyre fejlesztette… Olvasd tovább a film rövid tartalmát a plakát alatt!

A sóher

Plakát, adatlap

 

A sóher (francia vígjáték 2017) » Filmek

Színes, francia film, készült 2016-ban, hossza 89 perc

Korhatár: 12 év

Eredeti cím: Radin!

Forgatókönyv: Laurent Turner, Nicolas Cuche
Szereplők: Dany Boon , Laurence Arné , Noemi Schmidt .

Rendezte: Fred Cavayé

Magyarországi bemutató: 2017. június 1.

Magyarországon forgalmazza: Vertigo Média Kft.

Tartalom

Francois életét születésétől fogva egyetlen dolog határozza meg: a spórolás. Az anyai jó tanácsot tökélyre fejlesztette, s miközben euró százezrei vannak a bankszámláján, lejárt szavatosságú ételeket fogyaszt, továbbá mindenről leszokott, ami költséges, s úgy általában pénzbe kerül. Még a barátnőjével is szakított születésnapja előtt, hogy ne kelljen ajándékot venni neki. Nem csoda, hogy a szomszédjai, és munkatársai ki nem állhatják, és barátai sincsenek. Idegesítő takarékoskodását egy nap a váratlanul beállító, sosem látott lánya zavarja meg, akiről kiderül, hogy egy lejárt szavatosságú óvszer gyümölcse. A tinédzser ráadásul megtestesíti mindazt, ami ellen Francois egész életében küzdött: megjelenésével feltartóztathatatlanul elszabadulnak a költségek.

A sóher az elmúlt év egyik legnagyobb francia filmsikere volt, amely első helyen nyitott a francia mozikban és hetekig szerepelt a mozis bevételi toplistán. A sóher főszerepét napjaink egyik legsikeresebb francia komikusa, a többszörös díjnyertes Dany Boon alakítja (Asterix és Obelix: Isten óvja Britanniát!, Isten hozott az Isten háta mögött, Micmacs – Nagyban megy a kavarás, Szuper-hipochonder, Finánc a pácban). A Bűntelenül című filmjéért César-díjra jelölt Fred Cavayé filmjének a forgatókönyvét a több sikeres vígjátékot írt Laurent Turner ( 9 hónap letöltendő, Életem szerelme) és Nicolas Cuche (Semmihasznák) jegyzi. A film zenéjét pedig az a Klaus Badelt szerezte, aki többek között A Karib-tenger kalózai: A Fekete Gyöngy átka vagy a Beavatás filmzenéjét is szerezte.

Jelenetfotók – Képek

A sóher (francia vígjáték 2017)A sóher 3A sóher 2

Fotók: Vertigo Média Kft

Filmelőzetes

Ország:
Ez tetszik, ezt megosztom!

Hasonló filmhír, filmajánló


Scroll to top