A sóher (2016) francia film

Francois életét születésétől fogva egyetlen dolog határozza meg: a spórolás. Az anyai jó tanácsot tökélyre fejlesztette…

A sóher

Plakát, adatlap

 

A sóher (francia vígjáték 2017) » Filmek

Színes, francia film, készült 2016-ban, hossza 89 perc

Korhatár: 12 év

Eredeti cím: Radin!

Forgatókönyv: Laurent Turner, Nicolas Cuche
Szereplők: Dany Boon, Laurence Arné , Noemi Schmidt .

Rendezte: Fred Cavayé

Magyarországi bemutató: 2017. június 1.

Magyarországon forgalmazza: Vertigo Média Kft.

Tartalom

Francois életét születésétől fogva egyetlen dolog határozza meg: a spórolás.

Az anyai jó tanácsot tökélyre fejlesztette, s miközben euró százezrei vannak a bankszámláján, lejárt szavatosságú ételeket fogyaszt, továbbá mindenről leszokott, ami költséges, s úgy általában pénzbe kerül.

Még a barátnőjével is szakított születésnapja előtt, hogy ne kelljen ajándékot venni neki. Nem csoda, hogy a szomszédjai, és munkatársai ki nem állhatják, és barátai sincsenek.

Idegesítő takarékoskodását egy nap a váratlanul beállító, sosem látott lánya zavarja meg, akiről kiderül, hogy egy lejárt szavatosságú óvszer gyümölcse.

A tinédzser ráadásul megtestesíti mindazt, ami ellen Francois egész életében küzdött: megjelenésével feltartóztathatatlanul elszabadulnak a költségek.


A sóher az elmúlt év egyik legnagyobb francia filmsikere volt, amely első helyen nyitott a francia mozikban és hetekig szerepelt a mozis bevételi toplistán.

A sóher főszerepét napjaink egyik legsikeresebb francia komikusa, a többszörös díjnyertes Dany Boon alakítja (Asterix és Obelix: Isten óvja Britanniát!, Isten hozott az Isten háta mögött, Micmacs – Nagyban megy a kavarás, Szuper-hipochonder, Finánc a pácban).

A Bűntelenül című filmjéért César-díjra jelölt Fred Cavayé filmjének a forgatókönyvét a több sikeres vígjátékot írt Laurent Turner ( 9 hónap letöltendő, Életem szerelme) és Nicolas Cuche (Semmihasznák) jegyzi.

A film zenéjét pedig az a Klaus Badelt szerezte, aki többek között A Karib-tenger kalózai: A Fekete Gyöngy átka vagy a Beavatás filmzenéjét is szerezte.

Jelenetfotók – Képek

A sóher (francia vígjáték 2017)A sóher 3A sóher 2

Fotók: Vertigo Média Kft

Filmelőzetes

Ez tetszik, ezt megosztom...
Email this to someone
email
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

Mozifilm innen:

Hasonló filmhír, filmajánló

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

4 × öt =


Scroll to top