Sóhajok (2018) olasz-amerikai film

AdatlapTartalomJelenetfotók - Filmelőzetes - Érdekességek

Sóhajok (2018) olasz-amerikai film: A Szólíts a neveden rendezőjének új filmje
A Szólíts a neveden rendezőjének új filmje

Egy 1977-ben bemutatott misztikus thriller remake-je a Sóhajok. Egy híres német tánctársulathoz amerikából egy tehetséges táncosnő csatlakozik. Nem sokkal utána a társulat egy tagja nyom nélkül eltűnik.

A film egyik érdekessége, hogy a történetben van férfi főszerep, de férfi főszereplő nincs. Hogy oldotta meg ezt a zseniális olasz filmrendező? A filmajánló alján eláruljuk.

Filmajánló jelenetfotókkal, trailer-rel.

Sóhajok mozifilm adatlap, plakát

Sóhajok (2018) olasz-amerikai film plakátja

Színes, olasz, amerikai film készült 2018-ban, hossza 152 perc

Korhatár: 16 18 év
Műfaj: misztikus thriller
Nemzetközi filmadatbázis: SUSPIRIA
Forgatókönyv: Dave Kajganich – Dario Argento és Daria Nicolodi 1977-es Suspiria című filmjének forgatókönyve alapján
Szereplők: Dakota Johnson, Tilda Swinton, Chloë Grace Moretz, Mia Goth, Jessica Harper
Rendezte: Luca Guadagnino
Hazai mozipremier: 2018. november 8.
Magyarországon forgalmazza: Cinetel.

Tartalom

Történetünk 1977-ben játszódik, amikor a fiatal amerikai, Susie Bannion (Dakota Johnson) Berlinbe utazik, hogy csatlakozhasson a méltán híres Markos Tanz Companyhoz. Megérkezésekor a tánctársulat egyik tagja, Patricia (Chloë Grace Moretz) titokzatos körülmények között eltűnik.

Susie ott tartózkodása idején rengeteget fejlődik a társulat vezetőjének, Madame Blanc-nak (Tilda Swinton) irányítása alatt. A próbák során azonban összebarátkozik egy táncossal is, aki azt gyanítja, hogy a vezetőség valamiféle sötét titkot rejteget...

Jelenetfotók - képek

Kattints a jelenetfotóra és nagyobb méretben is megtekintheted!

Fotók: Cinetel -

Filmelőzetesek – videók - filmklipek

Magyar filmelőzetes

Érdekességek - Hírek

Tilda Swinton, a film egyik főszereplője szerint a rendező, Luca Guadagnino (Szólíts a neveden) igazán tudja, miként működik a mozi, és van olyan bátor, hogy meg is valósítsa ötleteit. Az Oscar-jelölt alkotó idén októberben veheti át a Kölni filmdíjat, amellyel minden évben a legérdekesebb kortárs rendezőt tüntetik ki.

Sóhajok (2018) olasz-amerikai film: Luca Guadagnino
Luca Guadagnino olasz filmrendező

Az 1977-es kultuszfilm remake-jét, a Sóhajokat a Velencei Filmfesztivál is az idei év legjobb alkotásai közé sorolta, a tapsvihartól hangos bemutató után a film végül bezsebelte a Legjobb speciális effektekért, valamint az Legjobb eredeti filmbetétdalért járó díjakat.

Utóbbi a Radiohead énekesének, Thom Yorke-nak köszönhető, aki úgy nyilatkozott, hogy bár nagyon félt a felkéréstől – lévén, hogy egy átiratról van szó –, mégis izgalmasnak találta a feladatot, hát belevágott. Ihletet mindössze magából a forgatókönyvből merített.

Tilda Swinton az Oscar-díjas színésznő körül hónapokig keringett a feltételezés, miszerint a tánctársulatot vezető asszony mellett ő alakítja a film egyetlen férfi szereplőjét is. Mára kiderült, hogy igen, ő játssza el hihetetlen hitelességgel Dr. Klemperer karakterét!

A színészgárdában egyébként olyan művésznőt is találunk, aki az eredeti, ’77-es műben is játszott: Jessica Harper akkor a főszereplő Susie-t, most, azaz 40 évvel később pedig Ankét (dr. Klemperer feleségét) alakítja.

Ez tetszik, ezt megosztom...
Email this to someone
email
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

Mozifilm innen: ,

Hasonló filmhír, filmajánló

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

4 × négy =

Scroll to top