Sóhajok (2018) olasz-amerikai film

AdatlapTartalomJelenetfotók - Filmelőzetes - Érdekességek

Sóhajok (2018) olasz-amerikai film: A Szólíts a neveden rendezőjének új filmje
A Szólíts a neveden rendezőjének új filmje

Egy 1977-ben bemutatott misztikus thriller remake-je a Sóhajok. Egy híres német tánctársulathoz amerikából egy tehetséges táncosnő csatlakozik. Nem sokkal utána a társulat egy tagja nyom nélkül eltűnik.

A film egyik érdekessége, hogy a történetben van férfi főszerep, de férfi főszereplő nincs. Hogy oldotta meg ezt a zseniális olasz filmrendező? A filmajánló alján eláruljuk.

Filmajánló jelenetfotókkal, trailer-rel.

Hirdetés

Sóhajok mozifilm adatlap, plakát

Sóhajok (2018) olasz-amerikai film plakátja

Színes, olasz, amerikai film készült 2018-ban, hossza 152 perc

Korhatár: 16 18 év
Műfaj: misztikus thriller
Nemzetközi filmadatbázis: SUSPIRIA
Forgatókönyv: Dave Kajganich – Dario Argento és Daria Nicolodi 1977-es Suspiria című filmjének forgatókönyve alapján
Szereplők: Dakota Johnson, Tilda Swinton, Chloë Grace Moretz, Mia Goth, Jessica Harper
Rendezte: Luca Guadagnino
Hazai mozipremier: 2018. november 8.
Magyarországon forgalmazza: Cinetel.

Tartalom

Történetünk 1977-ben játszódik, amikor a fiatal amerikai, Susie Bannion (Dakota Johnson) Berlinbe utazik, hogy csatlakozhasson a méltán híres Markos Tanz Companyhoz. Megérkezésekor a tánctársulat egyik tagja, Patricia (Chloë Grace Moretz) titokzatos körülmények között eltűnik.

Susie ott tartózkodása idején rengeteget fejlődik a társulat vezetőjének, Madame Blanc-nak (Tilda Swinton) irányítása alatt. A próbák során azonban összebarátkozik egy táncossal is, aki azt gyanítja, hogy a vezetőség valamiféle sötét titkot rejteget...

Jelenetfotók - képek

Kattints a jelenetfotóra és nagyobb méretben is megtekintheted!

Fotók: Cinetel -

Filmelőzetesek – videók - filmklipek

Magyar filmelőzetes

Érdekességek - Hírek

Tilda Swinton, a film egyik főszereplője szerint a rendező, Luca Guadagnino (Szólíts a neveden) igazán tudja, miként működik a mozi, és van olyan bátor, hogy meg is valósítsa ötleteit. Az Oscar-jelölt alkotó idén októberben veheti át a Kölni filmdíjat, amellyel minden évben a legérdekesebb kortárs rendezőt tüntetik ki.

Sóhajok (2018) olasz-amerikai film: Luca Guadagnino
Luca Guadagnino olasz filmrendező

Az 1977-es kultuszfilm remake-jét, a Sóhajokat a Velencei Filmfesztivál is az idei év legjobb alkotásai közé sorolta, a tapsvihartól hangos bemutató után a film végül bezsebelte a Legjobb speciális effektekért, valamint az Legjobb eredeti filmbetétdalért járó díjakat.

Utóbbi a Radiohead énekesének, Thom Yorke-nak köszönhető, aki úgy nyilatkozott, hogy bár nagyon félt a felkéréstől – lévén, hogy egy átiratról van szó –, mégis izgalmasnak találta a feladatot, hát belevágott. Ihletet mindössze magából a forgatókönyvből merített.

Tilda Swinton az Oscar-díjas színésznő körül hónapokig keringett a feltételezés, miszerint a tánctársulatot vezető asszony mellett ő alakítja a film egyetlen férfi szereplőjét is. Mára kiderült, hogy igen, ő játssza el hihetetlen hitelességgel Dr. Klemperer karakterét!

A színészgárdában egyébként olyan művésznőt is találunk, aki az eredeti, ’77-es műben is játszott: Jessica Harper akkor a főszereplő Susie-t, most, azaz 40 évvel később pedig Ankét (dr. Klemperer feleségét) alakítja.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

7 + hét =

Scroll to top