Aki nem Sir

A rendező, aki nem lett Sir Danny Boyle, mert visszautasította azt hogy II. Erzsébet lovaggá üsse! Utóljára John Lennon tett ilyet, aki a vietnami háborúban való brit részvétel és a Nigéria-Biafra konfliktusba való angol beavatkozás miatt döntött úgy hogy nem lesz Sir.

Transz - Rosario Dawson, (Nem Sir) Danny Boyle kedvese
Transz – Rosario Dawson

Transz – Sir Danny Boyle legújabb filmje lehetett volna

Így azonban csak Boyle-é lett, hiszen visszautasította a megtisztelő lovagi címet, melyről így nyilatkozott:

Nem akarom a Sir címet – mondta Boyle. – Az élet egyszerűbb örömei érdekelnek.

A rendező legújabb, különlegesen fordulatos thrillere, a Transz (Trance, hazai bemutató várható időpontja: június 6.) forgatásán összejött a világ egyik legszebb nőjével, a film egyik főszereplőjével, Rosario Dawsonnal (képünkön).

Boyle munkáit az egész világ elismeri, a Gettómilliomosért Oscar díjat kapott, a Trainspottinggal kultuszfilmet alkotott. Talán nem véletlen, hogy a 2012-es londoni olimpiai játékok háromórás nyitóműsorának megrendezésére is Őt kérték fel. Szerencse hogy a rendezői felkéréseket elfogadta. Inkább legyen rendező mint Sir, ha már a kettő együtt nem megy neki.

– Szerencsés vagyok, mert sok pénzt keresek a munkámmal és az embereknek tetszik, amit csinálok, de ettől még nem hiszem, hogy többet érek másoknál – magyarázta döntését a rendező. – Ezzel nem kritizálni próbálom azokat, akik elfogadták a lovagi címet, de én nem akarok kiváltságos lenni. Nekem elég, ha szabad, másokkal egyenlő átlagpolgár lehetek.

Ez tetszik, ezt megosztom...
Email this to someone
email
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

Hasonló filmhír, filmajánló

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

5 × 3 =


Scroll to top