Aki nem Sir

A rendező, aki nem lett Sir Danny Boyle, mert visszautasította azt hogy II. Erzsébet lovaggá üsse! Utóljára John Lennon tett ilyet, aki a vietnami háborúban való brit részvétel és a Nigéria-Biafra konfliktusba való angol beavatkozás miatt döntött úgy hogy nem lesz Sir.

Transz - Rosario Dawson, (Nem Sir) Danny Boyle kedvese
Transz – Rosario Dawson

Transz – Sir Danny Boyle legújabb filmje lehetett volna

Így azonban csak Boyle-é lett, hiszen visszautasította a megtisztelő lovagi címet, melyről így nyilatkozott:

Nem akarom a Sir címet – mondta Boyle. – Az élet egyszerűbb örömei érdekelnek.

A rendező legújabb, különlegesen fordulatos thrillere, a Transz (Trance, hazai bemutató várható időpontja: június 6.) forgatásán összejött a világ egyik legszebb nőjével, a film egyik főszereplőjével, Rosario Dawsonnal (képünkön).

Boyle munkáit az egész világ elismeri, a Gettómilliomosért Oscar díjat kapott, a Trainspottinggal kultuszfilmet alkotott. Talán nem véletlen, hogy a 2012-es londoni olimpiai játékok háromórás nyitóműsorának megrendezésére is Őt kérték fel. Szerencse hogy a rendezői felkéréseket elfogadta. Inkább legyen rendező mint Sir, ha már a kettő együtt nem megy neki.

– Szerencsés vagyok, mert sok pénzt keresek a munkámmal és az embereknek tetszik, amit csinálok, de ettől még nem hiszem, hogy többet érek másoknál – magyarázta döntését a rendező. – Ezzel nem kritizálni próbálom azokat, akik elfogadták a lovagi címet, de én nem akarok kiváltságos lenni. Nekem elég, ha szabad, másokkal egyenlő átlagpolgár lehetek.

Ez tetszik, megosztom:
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email

Hasonló filmhír, filmajánló

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

tíz + kettő =


Scroll to top