Sing Street ír zenés vígjáték

A fiatal srác hogy meghódíthassa szíve hölgyét, egy együttest alapít. A suta próbálkozás szép lassan elindul a siker felé vezető úton és a lány is kezd más szemmel nézni rá…

A Sing Street a nyolcvanas éves Írországának lenyomatát adja, amelyhez a rendező saját életéből merített ihletet. A filmben felcsendülnek a korszak emblematikus bandáinak zenéi, mások mellett a Duran Duran, az ABBA, a The Cure és a Motörhead slágerei.

Sing Street (12)

színes, ír zenés vígjáték, 2016, 106 perc

Írta és rendezte: John Carney
Producer: John Carney, Anthony Bregman. Fényképezte: Yaron Orbach. Vágó: Andrew Marcus, Julian Ulrichs
Szereplők: Ferdia Walsh-Peelo, Aidan Gillen, Maria Doyle Kennedy, Jack Reynor, Lucy Boynton

Magyarországi bemutató: 2016. augusztus 18. Magyarországon forgalmazza: Vertigo Média Kft.

Sing Street: Ír zenés film a Duran Duran, az ABBA, a The Cure és a Motörhead slágereivel.
Fotó: Vertigo Média Kft.

Filmajánló

Dublin, 1985. A Lalor család ifjú tagja egy tinédzser zenekart alapít, hogy elnyerje egy lány szerelmét és elmeneküljön a családi problémák elől. A botcsinálta banda egyre jobbá válik és a srácok mind érzékletesebben fejezik ki öltözetükkel és zenéjükkel a serdülőkor dühét és lázadását. A zenekaron és a szerelmespár humoros-romantikus kapcsolatán keresztül pedig kibontakozik a nyolcvanas évek Írországának kulturális közege és a fiatal generáció jövőképe, illetve annak hiánya.

A Sing Street rendezője, John Carney korábban olyan filmeket rendezett mint az Oscar-díjas Egyszer vagy a nemzetközileg is nagy sikert aratott amerikai Szerelemre hangszerelve. A film világpremierje a világ egyik legrangosabb filmfesztiválján, a Sundance-en volt. Az Ír Film- és TV-Akadémia éves díjátadóján hét kategóriában jelölték a Sing Street-et, többek között az év ír filmje és rendezője kategóriában is. Végül a legjobb férfi mellékszereplő díját kapta meg az alkotás.

Filmelőzetes

Ez tetszik, ezt megosztom...
Email this to someone
email
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

Mozifilm innen:

Hasonló filmhír, filmajánló


Scroll to top