Sing Street ír zenés vígjáték

Olvasói értékelés: (Még nincs értékelés, legyél az első!)

A fiatal srác hogy meghódíthassa szíve hölgyét, egy együttest alapít. A suta próbálkozás szép lassan elindul a siker felé vezető úton és a lány is kezd más szemmel nézni rá…

A Sing Street a nyolcvanas éves Írországának lenyomatát adja, amelyhez a rendező saját életéből merített ihletet. A filmben felcsendülnek a korszak emblematikus bandáinak zenéi, mások mellett a Duran Duran, az ABBA, a The Cure és a Motörhead slágerei.

Sing Street (12)

színes, ír zenés vígjáték, 2016, 106 perc

Írta és rendezte: John Carney
Producer: John Carney, Anthony Bregman. Fényképezte: Yaron Orbach. Vágó: Andrew Marcus, Julian Ulrichs
Szereplők: Ferdia Walsh-Peelo, Aidan Gillen, Maria Doyle Kennedy, Jack Reynor, Lucy Boynton

Magyarországi bemutató: 2016. augusztus 18. Magyarországon forgalmazza: Vertigo Média Kft.

Sing Street: Ír zenés film a Duran Duran, az ABBA, a The Cure és a Motörhead slágereivel.
Fotó: Vertigo Média Kft.

Filmajánló

Dublin, 1985. A Lalor család ifjú tagja egy tinédzser zenekart alapít, hogy elnyerje egy lány szerelmét és elmeneküljön a családi problémák elől. A botcsinálta banda egyre jobbá válik és a srácok mind érzékletesebben fejezik ki öltözetükkel és zenéjükkel a serdülőkor dühét és lázadását. A zenekaron és a szerelmespár humoros-romantikus kapcsolatán keresztül pedig kibontakozik a nyolcvanas évek Írországának kulturális közege és a fiatal generáció jövőképe, illetve annak hiánya.

A Sing Street rendezője, John Carney korábban olyan filmeket rendezett mint az Oscar-díjas Egyszer vagy a nemzetközileg is nagy sikert aratott amerikai Szerelemre hangszerelve. A film világpremierje a világ egyik legrangosabb filmfesztiválján, a Sundance-en volt. Az Ír Film- és TV-Akadémia éves díjátadóján hét kategóriában jelölték a Sing Street-et, többek között az év ír filmje és rendezője kategóriában is. Végül a legjobb férfi mellékszereplő díját kapta meg az alkotás.

Filmelőzetes

Ország:
Ez tetszik, ezt megosztom!

Hasonló filmhír, filmajánló


Scroll to top