Sikersztorik futószalagon

A Hideg nyomon, a Titokzatos folyó és a Viharsziget alapjául szolgáló történetet egyaránt Dennis Lehane írta. Az ő művéből készült a Piszkos pénz című maffiasztori is, ami egyben James Gandolfini (†) legutolsó filmje.

Piszkos pénz - jelenetfotó

– Ha orvos lennék, nem operálnám meg a saját gyerekeimet – nyilatkozta Dennis Lehane

Lehane ugyan szerény, visszavonult ember, de a világ egyik legsikeresebb írója: és ezzel az aranyköpéssel azt magyarázta meg, hogy miért nem vesz részt soha a regényeiből készülő filmek forgatókönyvének elkészítésében.

{adinserter 14}

Ő írta  a Hideg nyomon, a Titokzatos folyó, a Viharsziget alapjául szolgáló könyveket, és hamarosan a mozikba kerül újabb sötét, nyomasztó hangulatú maffiasztorijából, a Piszkos pénz-ből (+16) készült thriller is, melyben James Gandolfini és Tom Hardy – két sötét múltú, kis pénzű kocsmatulajdonos – száll szembe az orosz bandákkal.

Lehane abból sem csinál titkot, hogy kedvenc gyermeke a Titokzatos folyó: sokáig nemet is mondott, amikor megfilmesítési ajánlatokat kapott. A könyv megírása hat nagyon nehéz hónapba, több száz, végül kihúzott, elégetett kéziratoldalba, súlyos író válságba és egy törött laptopba került. Ha Clint Eastwood nem ajánlja fel, hogy ő rendezi meg a filmet, valószínűleg sosem mond igent.

– A Piszkos pénz a másik kedvencem – vallotta meg nemrégiben Lehane. – Ha már nem Eastwood rendezi meg, ez a legjobb változat. Jó kezekbe adtam át.

Piszkos pénz (The Drop) hazai bemutató: október 30.

Ez tetszik, ezt megosztom...
Email this to someone
email
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

Hasonló filmhír, filmajánló


Scroll to top