Shaun, a bárány brit animációs film (2015)

- filmrakat | 2015. január 21. szerda
Olvasói értékelés: (Még nincs értékelés, legyél az első!)

 A Shaun, a bárány egy lendületes, vidám kaland, amelyben záporoznak a jobbnál jobb poénok, de meglepő fordulatokból sincs hiány. A Shaun, a bárány az azonos című, 2007-ben bemutatott rajzfilmsorozat egész estés filmváltozata. Shaun, a rosszcsont bárány a farm esze. Unalmában gonoszkodni kezd, mire a Gazda otthagyja a farmot! A nyáj – Shaun vezetésével – felkerekedik, hogy megkeresse elüldözött gazdáját. Filmajánló a Filmrakatban.

Shaun, a bárány – A film (6)
brit animációs film, 2015

Rendező: Mark Burton, Richard Starzack
Producer: Paul Kewley, Julie Lockhart, Peter Lord, David Sproxton
Írta: Mark Burton,, Richard Starzack, Richard Goleszowski

Hazai bemutató: 2015. február 26. Magyarországon forgalmazza a Fórum Hungary Kft.

Shaun egy okos, ám rosszcsont bárány.

Shaun, a bárány – A film: filmajánló

Shaun egy okos, ám rosszcsont bárány, aki a Moszatvég farmon él nyájával, a Gazda és a Bitzer nevű, jólelkű, ám tehetségtelen juhászkutya óvó tekintetétől kísérve. Bár Shaun minden erejével azon van, hogy feldobja az unalmas tanyasi napokat, egy idő után úgy dönt, izgalmasabb kalandok után néz. Persze az ilyesmivel nem árt vigyázni. Az események hirtelen elszabadulnak és Shaun csínytevésének eredményeként a Gazda kénytelen lesz hátrahagyni szeretett farmját.

Shaunnak a saját patái közé kell venni a dolgokat, ezért a nyáj segítségével a közeli nagyváros felé veszi az irányt, hogy segítsen a Gazdán. A tét igen magas, hibázni nem lehet! De vajon megússza a kalandot a birkanyáj? Képesek lesznek álcázni magukat és kijátszani a retteget sintért? A rájuk váró kaland bővelkedik izgalmakban és persze vidám csetlés-botlásból sincs hiány. A mentőakció során Shaun megismerkedik a Csusza (Slip) nevű árva kiskutyával is és az ő segítségével megérti, hogy mekkora érték az otthon és a család, amire vigyázni kell.

A farm esze

A Shaun, a bárány egy lendületes, vidám kaland, amelyben záporoznak a jobbnál jobb poénok, de meglepő fordulatokból sincs hiány.

Richard Starzak 1983 óta dolgozik az Aardman Animations csapatában, többek között olyan alkotások fűződnek a nevéhez, mint Peter Gabriel jellegzetes látványvilágú, Sledgehammer című videoklipje. Mark Burton szintén hosszabb ideje dolgozik az Aardmannál, legismertebb munkái közé tartozik az Oscar-díjjal jutalmazott Wallace és Gromit és az elvetemült Veteménylény forgatókönyve, de dolgozott a DreamWorks (Madagaszkár) és a Disney (Gnómeo & Júlia) animációin is.

Shaun, a bárány- trailer

Ha tetszik, jelezd nekünk:

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

öt × 4 =

Címlapról

A hűséges (2018) francia-belga film

A hűséges (2018) francia-belga romantikus dráma
Matthias Schoenaerts főszereplésével készült A hűséges, mely egy önmagát megtagadni nem tudó gengszter és egy...
Tovább

Nyúl Péter (2018) amerikai film

Nyúl Péter (2018) amerikai film
Nyúl Péter egy igazi hóhányó, akinek története most egy élőszereplős animációs amerikai vígjátékban elevenedik meg....
Tovább

A szelíd teremtés (2018) francia-német-holland-litván film

A szelíd teremtés (2018) francia-német-holland-litván film
Egy világtól elzárt orosz faluban kezdődik A szelíd teremtés története, ahol egyedül él a nő,...
Tovább