Senki többet

- filmrakat | 2013. június 18. kedd
Olvasói értékelés: (Még nincs értékelés, legyél az első!)

A legjobb ajánlat szó szerinti fordítás helyett a Senki többet lett a magyar mozikban a Virgil Oldman (Geoffrey Rush) nevű magányos árverésszervezőről szóló film címe.

Giuseppe Tornatore írta és rendezte a Senki többet című filmet. A Cinema Paradiso című alkotásával 1988-ban a legjobb idegen nyelvű filmért járó Oscar díjat is elnyert rendező olyan világnagyságokkal dolgozott – és dolgozik – együtt, mint a magyar Koltai Lajos, vagy a szintén olasz Ennio Morricone. Tornatore tíz eddigi filmjéből kilencnek (köztük ennek is) Ennio Morricone szerezte a zenéjét, a híres komponistát ezek közül a Maléna zenéjéért 2001-ben Oscar-díjra is jelölték.

Senki többet [+12]

színes, feliratos, olasz romantikus dráma

Írta: Giuseppe Tornatore
Producer: Isabella Cocuzza, Arturo Paglia
Fényképezte: Fabio Zamarion
Zeneszerző: Ennio Morricone
Rendező: Guiseppe Tornatore

Szereplők: Geoffrey Rush, Jim Sturgess, Donald Sutherland, Liya Kebede, Sylvia Hoeks, Sean Buchanan, Philip Jackson, Dermot Crowley, Lynn Swanson

Magyarországi premier: 2013. július 11.
Magyarországon forgalmazza a Fórum Hungary Kft.
Senki többet plakát

Senki többet. A szokatlan szerelmi történet főhőse Virgil Oldman (Geoffrey Rush), egy hóbortos és magányos árverésvezető

Művészi képek a moziban

Idén nem panaszkodhatunk hogy nincs az aukciók, műkincsek világával kapcsolatos film a hazai mozik kínálatában. Márciusban a Coen testvérek forgatókönyve alapján készült Dől a moné című vígjáték egy hamis Monet kép körül bonyolódott, júniusban egy ellopott műkincs elfeledett rejtekhelyét nyomozták a Transz című filmben, most pedig itt a Senki többet, melynek a rövid története következik.

Senki többet története röviden

A szokatlan szerelmi történet főhőse Virgil Oldman (Geoffrey Rush), egy hóbortos és magányos értelmiségi férfi, aki képtelen közel kerülni embertársaihoz, különösen ha nőről van szó. Megszállottan ragaszkodik viszont szakmájához, Virgil ugyanis árverésvezető és egyben a művészetek szakértője. Senki emberfiával nem ápolt még közeli kapcsolatot, még egyetlen barátjával, Roberttel (Jim Sturgess), a fiatal restaurátorral sem. A férfi hatvanharmadik születésnapján aztán kap egy telefonhívást egy titokzatos fiatal nőtől, aki arra kéri, hogy bonyolítsa le családja művészeti ereklyéinek eladását. Virgil beleszeret a visszahúzódó lányba, ám számára is furcsa érzelmeit képtelen kimutatni. Végül Robert segít neki a hódításban, ám nincs könnyű dolga, hiszen egy különc férfi szeretné elnyerni egy olyan lány szívét, aki fél a világtól. Ebben az érzelmi sakkjátszmában azonban Virgil olyan szenvedélyeket él át, melyek végleg kirántják őt eddigi szürke létezéséből.

Feliratos filmelőzetes

Ha tetszik, jelezd nekünk:

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

egy × kettő =