Scarlett Johansson egyszerűen szuper!

- filmrakat | 2014. augusztus 8. péntek
Olvasói értékelés: (Még nincs értékelés, legyél az első!)

Szuperhős-szupernő minden tekintetben Scarlett Johansson! Már a bemutatásakor rendkívüli sikereket ér el Észak-Amerikában legújabb akció thrillere, a Lucy (+16).

Scarlett Johansson - Lucy

Scarlett Johansson – Lucy

Scarlett Johansson Hollywood egyik legtehetségesebb ifjú színésznője. A velencei filmfesztiválon elnyerte a legjobb női főszereplőnek járó díjat az Elveszett jelentés (Lost in Translation) című filmben nyújtott teljesítményéért, és Arany Glóbuszra is jelölték. Énekesnőként is sikeres: a 2009-ben kiadott második stúdióalbuma, a Break Up többszörös platinalemez lett.

A Lucy című akciófilm 44 millió dollárt kaszált Észak-Amerikában a nyitó hétvégén, s ezzel a főszereplő, Scarlett Johansson elért karrierje csúcsára. Abban az értelemben, hogy még soha nem debütált ilyen jól egy olyan film, amely elsősorban az ő alakítására épül – tehát Scarlett szuperhősös filmjei nem számítanak, mert azokban csak mellékszereplő. A tekintélyes Forbes magazin okoskodik így a múlt heti mozipremiereket elemezve, megjegyezve, hogy a Lucyt rendező Luc Besson cége, az EuropaCorp, amely a filmet gyártotta, már a pénzénél is van, mert a produkciót sikerült szerény 40 millió dollárból kihozni.

A kritikusok dicsérik a színésznő alakítását, mondván, nagy lendülettel elviszi a vállán az egész filmet, és úgy változik átlagos diáklányból szuperlénnyé, hogy a nézőnek tátva marad a szája. Az övé mellett még a másik főszereplő, az igazi színészkirálynak tartott Morgan Freeman teljesítménye is eltörpül.

Lucy - már a mozikban!

Lucy – már a mozikban!

Ha tetszik, jelezd nekünk:

Címlapról

A hűséges (2018) francia-belga film

A hűséges (2018) francia-belga romantikus dráma
Matthias Schoenaerts főszereplésével készült A hűséges, mely egy önmagát megtagadni nem tudó gengszter és egy...
Tovább

Nyúl Péter (2018) amerikai film

Nyúl Péter (2018) amerikai film
Nyúl Péter egy igazi hóhányó, akinek története most egy élőszereplős animációs amerikai vígjátékban elevenedik meg....
Tovább

A szelíd teremtés (2018) francia-német-holland-litván film

A szelíd teremtés (2018) francia-német-holland-litván film
Egy világtól elzárt orosz faluban kezdődik A szelíd teremtés története, ahol egyedül él a nő,...
Tovább