Samuel L. Jackson valóságos személyt alakít a Tarzanban

George Washington Williams szerepében Samuel L. Jacksont láthatjuk majd a Tarzan legendája című filmben. A szerep jelentősége abban áll, hogy míg a történet az író képzelet- tegyük hozzá – zseniális szüleménye, addig George Washington Williams igenis valóságos személy volt. A wikipedia szerint keresztény pap, politikus, ügyvéd, újságíró és afrikai-amerikai történetíró. Lássuk mit mond róla az őt alakító színész!

Arra a kérdésre, hogy mi a Tarzan, mindenki azt vágja rá: látványos, izgalmas, különleges mese. Vad és egzotikus történet, de a valósághoz nincs köze. A Tarzan legendája (The Legend of Tarzan, hazai bemutató: 2016 június 30.) arról szól, hogy az emberszabású majmok közt nevelkedett gróf vagy évtizednyi londoni élet után tér vissza a dzsungelbe, egy titkos diplomáciai feladat végrehajtására, és ahogy egyre vadabb kalandokba keveredik, a vadállat is egyre jobban előtör belőle… szemkápráztató sztori, de természetesen kitaláció. De nem a teljes sztori!

Tarzan legendája jelenetfotóA Tarzan legendája egyik szereplője, akit a bevezetőben említettek szerint Samuel L. Jackson játszik, valóban élt, valóban járt az afrikai Kongó-vidéken… és valóban nem volt békés ember. George Washington Williams 14 évesen jelentkezett a hadseregbe, hogy harcolhasson az amerikai polgárháborúban, utána Mexikóban a forradalmárok oldalán fogott fegyvert, majd az indiánok ellen harcolt, és még csak 21 volt, amikor megsebesült, leszerelt, és az Egyesült Államok egyik első afro-amerikai diplomása lett, de lelkészként, újságíróként és jogászként is dolgozott. A filmsztár így beszél az általa megformált karakterről:

– Őrült történet a Tarzané, és mi mindent igyekeztünk kihozni belőle, ami látványban és kalandban lehetséges – nyilatkozta erről Samuel L. Jackson. – De jó volt tudnom, hogy akit én játszom, az valóban járt a Kongónál, és tényleg szembeszállt a rabszolga-kereskedőkkel. Ha a moziból kifelé jövet néhány ember előveszi a telefonját, és rákeres a nevére… az meg a ráadás.

A főbb szerepekben Samuel L. Jackson partnereként Alexander Skarsgård (Tarzan) és Margot Robbie (Jane) lesz látható a június végén mozikba kerülő filmben.

Forrás: IC Press

Hasonló filmhír, filmajánló

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

nyolc − 4 =


Scroll to top