Samuel L. Jackson valóságos személyt alakít a Tarzanban

George Washington Williams szerepében Samuel L. Jacksont láthatjuk majd a Tarzan legendája című filmben. A szerep jelentősége abban áll, hogy míg a történet az író képzelet- tegyük hozzá – zseniális szüleménye, addig George Washington Williams igenis valóságos személy volt. A wikipedia szerint keresztény pap, politikus, ügyvéd, újságíró és afrikai-amerikai történetíró. Lássuk mit mond róla az őt alakító színész!

Arra a kérdésre, hogy mi a Tarzan, mindenki azt vágja rá: látványos, izgalmas, különleges mese. Vad és egzotikus történet, de a valósághoz nincs köze. A Tarzan legendája (The Legend of Tarzan, hazai bemutató: 2016 június 30.) arról szól, hogy az emberszabású majmok közt nevelkedett gróf vagy évtizednyi londoni élet után tér vissza a dzsungelbe, egy titkos diplomáciai feladat végrehajtására, és ahogy egyre vadabb kalandokba keveredik, a vadállat is egyre jobban előtör belőle… szemkápráztató sztori, de természetesen kitaláció. De nem a teljes sztori!

Tarzan legendája jelenetfotóA Tarzan legendája egyik szereplője, akit a bevezetőben említettek szerint Samuel L. Jackson játszik, valóban élt, valóban járt az afrikai Kongó-vidéken… és valóban nem volt békés ember. George Washington Williams 14 évesen jelentkezett a hadseregbe, hogy harcolhasson az amerikai polgárháborúban, utána Mexikóban a forradalmárok oldalán fogott fegyvert, majd az indiánok ellen harcolt, és még csak 21 volt, amikor megsebesült, leszerelt, és az Egyesült Államok egyik első afro-amerikai diplomása lett, de lelkészként, újságíróként és jogászként is dolgozott. A filmsztár így beszél az általa megformált karakterről:

– Őrült történet a Tarzané, és mi mindent igyekeztünk kihozni belőle, ami látványban és kalandban lehetséges – nyilatkozta erről Samuel L. Jackson. – De jó volt tudnom, hogy akit én játszom, az valóban járt a Kongónál, és tényleg szembeszállt a rabszolga-kereskedőkkel. Ha a moziból kifelé jövet néhány ember előveszi a telefonját, és rákeres a nevére… az meg a ráadás.

A főbb szerepekben Samuel L. Jackson partnereként Alexander Skarsgård (Tarzan) és Margot Robbie (Jane) lesz látható a június végén mozikba kerülő filmben.

Forrás: IC Press

Ez tetszik, ezt megosztom...
Email this to someone
email
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

Hasonló filmhír, filmajánló

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

öt × 2 =


Scroll to top