Salamon király története

- filmrakat | 2014. június 20. péntek
Olvasói értékelés: (Még nincs értékelés, legyél az első!)

Salamon király legendája címmel egész estés animációs film készül a kamasz fiúból felnőtt férfivá érő Salamon történetéből. A Magyar Nemzeti Filmalap Döntőbizottsága 200 millió forint gyártási támogatást szavazott meg a készülő alkotásnak.

Salamon király - Simeon Solomon festménye

Salamon király – Simeon Solomon festménye

Salamon (i. e. 1000 körül – i. e. 928 körül) Izrael harmadik és legismertebb királya, kb. i. e. 970-től haláláig uralkodott. (Wikipédia)

Temple Réka producer vezetésével, a Cinemon Studio részvételével és a József Attila-díjas Böszörményi Gyula forgatókönyvíró közreműködésével készül a közel 800 millió forint összköltségvetésű családi rajzfilm. A Salamon király legendája rendezője a belga származású Albert Hanan Kaminski, aki több népszerű animációs filmet, köztük a Babar: Az elefántok királyát és a Pettson és Finduszt is jegyzi – közölte szerdán az MTI-vel a filmes szervezet.

A nemzetközi koprodukcióban készülő családi film Salamon kamaszfiúból felnőtt férfivá válásának kalandos történetét kelti életre, és bemutatja a Mediterrán térségben élő kultúrák sokszínűségét, Ázsia, Afrika és Európa közös örökségét, a három nagy monoteista vallás bölcsőjét egyaránt – áll a dokumentumban, amely kitér arra is, hogy a film alkotóinak célja, hogy jövőképet nyújtsanak az ifjúságnak és felhívják figyelmüket a kultúrák közötti párbeszéd, az elfogadás és az együttműködés nélkülözhetetlenségére.

A várhatóan 2016-ban, a gyereknapra mozikba kerülő film a hagyományos rajzanimáció alapjait használja fel a legmodernebb digitális technika segítségével. A Salamon király legendája a magyar Cinemon Studio és az izraeli Eden Productions koprodukciójában készül.

Temple Réka számos animáció elkészítésében vett részt, melyek között egyaránt szerepelnek nemzetközi koprodukcióban gyártott egészestés filmek (Babar: Az elefántok királya; Pettson és Findusz; Áron és a csodák könyve; A napkirálynő), sorozatok (Lolamesék, Felix; Görcs ikrek; The Wumblers), valamint rövid-, valamint reklámfilmek, továbbá hazai írók, költők műveiből (Berg Judit, Weöres Sándor; D. Tóth Kriszta, József Attila; Petőfi Sándor), magyar előadóművészek közreműködésével (Gryllus Vilmos; Halász Judit) készített animációs mesefilmek.

Forrás: MTI

Ha tetszik, jelezd nekünk:

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

egy × kettő =