Salamon király kalandjai (2017) magyar-izraeli animációs film

A film a József Attila-díjas Böszörményi Gyula forgatókönyvíró közreműködésével készült. A 17 éves, meglehetősen szertelen Salamon király nemrég örökölte meg a trónt apjától, Dávidtól, azonban… Olvasd tovább a film rövid tartalmát a plakát alatt!

Salamon király kalandjai

Plakát, adatlap

Salamon király kalandjai (2017) magyar-izraeli animációs film

Színes, magyar-izraeli animációs film, készült 2017-ben, hossza 80 perc

Korhatár: 6 év

Eredeti cím: Being Solomon

Forgatókönyv: Böszörményi Gyula
Hangok: Nagy Ervin, Csöre Gábor, Pálmai Anna, Schneider Zoltán, Csankó Zoltán, Bogdányi Titanilla, Szacsvay László, Harsányi Gábor, Esztergályos Cecília

Rendezte: Albert Hanan Kaminski

Hazai filmpremier: 2017. szeptember 28.
Magyarországon forgalmazza: Vertigo Média Kft.

Tartalom

A 17 éves, meglehetősen szertelen Salamon király nemrég örökölte meg a trónt apjától, Dávidtól, azonban még nem érett meg az uralkodása, mindenből viccet csinál, és idős tanácsadójára is csak ritkán hallgat. Különleges képességét (ért az állatok és növények nyelvén) is csak csínytevésre használja. Legjobb barátja Tobi, a sivatagi róka, aki minden mókában hű társa. Mindeközben Jeruzsálem városa rendkívüli eseményre készül: Balkis, Sába királynőjének érkezésére. A terv a két fiatal összeházasítása. Ám mielőtt az esküvőre sor kerülne, Hadad, Edóm utolsó királyának a fia ront elő a tömegből, és esküt tesz, hogy apja bűnéért, Edóm lerombolásáért, bosszút áll Salamonon. Bosszújához megidéz egy démont, Salamon pedig a sivatag közepén találja magát, távol az országától. A királyfi és Tobi útnak indulnak, hogy visszaszerezzék a trónt, ám útjuk során számtalan kaland vár rájuk.

A Salamon király kalandjai a József Attila-díjas Böszörményi Gyula forgatókönyvíró közreműködésével készült, Temple Réka producer vezetésével, és a Cinemon Stúdió részvételével. A Magyar Nemzeti Filmalap 200 millió forinttal támogatta a közel 700 millió forint összköltségvetésű családi rajzfilmet. Rendezője a belga származású Albert Hanan Kaminski, aki több népszerű animációs filmet, köztük a Babar: Az elefántok királya és a Pettson és Findusz-t is jegyzi. Az egész estés animációs film magyar hangjait a magyar színjátszás jeles képviselői adják.

Jelenetfotók – Képek

Salamon király kalandjai (2017) magyar-izraeli animációs film
Salamon király kalandjai jelenetfotó 2
Salamon király kalandjai jelenetfotó 3

Fotók: Vertigo Média Kft

Filmelőzetes

Ez tetszik, ezt megosztom...
Email this to someone
email
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

Hasonló filmhír, filmajánló


Scroll to top