Ryan Gosling botrányokkal teli gyermekkora

Ryan Gosling 2018 egyik legkeresettebb színésze, ő az a szerencsés, aki eljátszhatta az első embert, aki a Holdra lépett. A 2016-os Kaliforniai álom hatalmas sikere után a következő évben méltó partnere volt Harrison Fordnak a Szárnyas Fejvadász 2049-ben, idén pedig Neil Armstrong szerepében jön a mozivászonra. A siker tehát utolérte az 1980-ban, Kanadában született színészt, ám a filmsztárságig vezető út nem volt zökkenő mentes. Már az iskolában nehéz esetnek számított a kis Ryan Thomas Gosling, merthogy ez a filmsztár teljes születéskori neve.

Ryan Gosling 2018-ban, Neil Armstrong szerepében
Ryan Gosling film 2018-ban: Az első ember

Lássuk, hogy emlékszik vissza a problémákkal teli gyerekkorára „Tamás”!

Kórkép: figyelemhiányos hiperaktivitás-zavar

Hatéves elsős kisdiák volt Ryan Gosling, amikor elérte, hogy felfügesszék az iskolában. Miért? Konyhakéseket dobált az iskolai szünetben, mert Rambónak képzelte magát. Az inspiráció forrása természetesen Sylvester Stallone halhatatlan akciófilmje, a Rambo – Első vér volt.

„Nem én csempésztem a késeket az iskolába a tatyómban, hanem maga Rambo, mivel úgy képzeltem, én vagyok a poszttraumás sokkban szenvedő vietnami veterán – meséli Gosling egyik interjújában. – Körültekintően jártam el. Megvártam, amíg megszólal az óra végét jelző csengő, kulturáltan kimentem a többiekkel az udvarra, előkaptam a késeket, és hajigálni kezdtem őket a szélrózsa minden irányába.”

Az esetből nagy botrány lett, a felfüggesztésen túli súlyos következményekkel.

„Nagy bánatomra évekig nem nézhettem korhatáros filmeket” – árulja el a színész.

Hirdetés

Ennél is komolyabb dolog azonban, hogy Goslingot pszichiáterhez vitték aggódó szülei, aki figyelemhiányos hiperaktivitás-zavart (ADHD) állapított meg nála, és Ritalint írt fel neki, ami lényegében enyhe kábítószer. Bővebben az ADHD-ról itt olvashattok!

Ráadásul különleges nevelési igényű gyermeknek nyilvánították, és speciális osztályba küldték.

Szerencsére a későbbi sztár anyukája időben rájött, hogy mindez nem tesz jót a gyerekének, kivette az iskolából és magántanárt fogadott mellé. A nagy fordulatot az jelentette, amikor Goslingot 12 évesen fölvették a Mickey Mouse Club című tévésorozat szereplői közé, ahol olyan kispajtások mellett szerepelt, mint Justin Timberlake, Britney Spears és Christina Aguilera.

Ryan Gosling a 2018-as szuperprodukcióban

Tudjuk hova jutott a botrányoktól sem mentes gyerekkor után a színész… Ryan Goslingot hamarosan Neil Armstrong szerepében láthatjuk az Apollo–11 űrprogram keretében végrehajtott első holdra szállást elmesélő Az első ember című produkcióban. A film hazai bemutatója 2018. október 18-ra várható.

Az első ember hivatalos előzetese


A cikk forrása: UIP Hírek

Scroll to top