Rögtönzött szerelem (2017) amerikai romantikus vígjáték

A pakisztáni fiú és a fehér lány szerelme hamar véget ér, ám a kegyetlen sors újra összehozza – a fiút és a lány szüleit! A megtörtént eseményeken alapuló romantikus vígjátékban a lány kórházba kerül, ahol a pakisztáni származású exbarátja és az ízig vérig amerikai, lányuk volt barátjával ellenséges szülők a közös váróban kénytelenek egymást elviselni… Olvasd tovább a film rövid tartalmát a plakát alatt!

Rögtönzött szerelem

Plakát, adatlap

Rögtönzött szerelem (2017) amerikai romantikus vígjáték plakátja

Színes, amerikai film, készült 2018-ban, hossza 120 perc

Korhatár: 16 év

Eredeti cím: The Big Sick

Forgatókönyv: Emily V. Gordon, Kumail Nanjiani
Szereplők: Kumail Nanjiani, Zoe Kazan, Holly Hunter, Ray Romano, Anupam Kher, Zenobia Shroff

Rendezte: Michael Showalte

Hazai filmpremier: 2017. november 9.
Magyarországon forgalmazza: Vertigo Média Kft.

Tartalom

Ebben a szívmelengető és hihetetlenül humoros romantikus vígjátékban a komikus Kumail Nanjiani, a Szilícium völgy tévésorozat sztárja saját szerelmének történetét meséli el. A pakisztáni származású, amerikai stand up komikus megismerkedik egy végzős lánnyal, akibe szerelmes lesz, bár a kulturális különbségek miatt a kapcsolatot a családja ellenzi. A lányt azonban egy titokzatos betegség támadja meg, s kómába esik. A férfi a lány családja, saját famíliájának távolságtartása és a bimbózó szerelem bizonytalansága között vívódva a humor segítségével próbálja magában a lelket tartani, miközben egyre jobban belesodródik a rögtönzött szerelembe.

Amerikában az évtized romantikus vígjátékaként ünneplik a Rögtönzött szerelmet, amelyet a kritikusok egyöntetűen az év egyik legjobb filmjének tartanak.

Az alkotás világpremierje a Sundance filmfesztiválon volt, majd az év egyik meglepetés eredményét érte el a mozibemutatás során. A Sundance óta a vígjáték bejárta a világ fesztiváljait, szerepelt, a rangos ‘A’ kategóriás Locarnói Nemzetközi Filmfesztiválon közönségdíjat nyert.

Akik a filmet “elkövették”

A film producere Judd Apatow a romantikus vígjátékok legértőbb és legsikeresebb rendezőjévé vált az elmúlt években (A 40 éves szűz, Felkoppintva, 40 és annyi). A film főszerepét Kumail Nanjiani (Szilícium völgy, Központi hírszerzés, Pofoncsata) maga játssza el, aki feleségével, Emily V. Gordonnal közösen írta a Rögtönzött szerelem forgatókönyvét is.

Nanjiani mellett a független filmek népszerű sztárja, Zoe Kazan (Fejbenjáró bűn, Egyszerűen bonyolult, A másik csaj), a tévésztár Ray Romano (Szeretünk, Raymond, Jégkorszak-filmek), valamint az Oscar-díjas Holly Hunter (Zongoralecke, A cég, Karambol, Tökéletes másolat) játsszák a főbb szerepeket.

Egyöntetű szakmai vélemények szerint a Rögtönzött szerelem Oscar-jelölésre esélyes a legjobb film kategóriában, a forgatókönyve és színészei révén is.

Jelenetfotók – Képek

Rögtönzött szerelem - pakisztáni család
Rögtönzött szerelem - pakisztáni fiú és fehér lány
Rögtönzött szerelem - pakisztáni család

Fotók: Vertigo Média Kft

Filmelőzetes

Ország:
Ez tetszik, megosztom:
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email

Hasonló filmhír, filmajánló


Scroll to top