Igaz történet arról, aki az 1996. évi nyári olimpiai játékokon a Centennial Olympic Parkban felfedezett egy bombát

Richard Jewell balladája plakát

Richard Jewell balladája (2020)

Richard Jewell, 131 perc, korhatár: 12 év, IMDb

A Richard Jewell balladája Clint Eastwood filmje. Arról a biztonsági őrről szól, aki aki az 1996-os atlantai olimpia idején csőbombákat talált egy parkban. Életeket mentett, vagy ő maga volt a merénylő? Megtörtént események alapján.
Rendezte:
Clint Eastwood
Forgatókönyv:
Szereplők:
Paul Walter Hauser,
Sam Rockwell,
Olivia Wilde,
Jon Hamm
Kathy Bates

Hazai mozipremier: 2020. január 23.
Magyarországon forgalmazza: InterCom
Gyártó: Malpaso Company, Warner Bros.
Filmlista: Mozifilmek 2020

Tartalom

Richard Jewell több száz ember életét mentette meg, miközben a sajátját kockáztatta. Hős lett belőle, egy ország ünnepelte. Egy darabig. Nem sokkal később már az első számú közellenségként tekintett rá Amerika két legnagyobb hatalma: az igazságszolgáltatás és a sajtó.

Az átlagos kis biztonsági őr (Paul Walter Hauser), aki a szíve mélyén mindig zsaru szeretett volna lenni, az Atlantai Olimpián teljesített szolgálatot, amikor egy magára hagyott hátizsákot fedezett fel. A helyén volt az esze és a szíve, ezért sikerült idejében kiüríteni a környéket. Állítólag.

Az FBI azonban úgy gondolja, ő lehetett az elkövető, aki a saját hírnévért kockáztatta sok ember életét. A naiv, jó szándékú férfi és egy karrierje mélypontján lévő ügyvéd (Sam Rockwell) összefog, hogy bebizonyítsa az igazát.

Dávid harcba száll Góliát ellen…


Clint Eastwood, a 4 Oscar-díjjal elismert színész- és rendezőlegenda ismét egy megtörtént eset alapján, sok nagyszerű színész segítségével készítette el mindvégig feszült hangulatú, hátborzongató igazságokat feltáró filmjét: témája egy olyan bűnügy, amelynek a megoldása máig kétséges. Igaz történet arról, aki az 1996. évi nyári olimpiai játékokon a Centennial Olympic Parkban felfedezett egy bombát.


Megtörtént eseményt dolgoz fel az a film is, melynek az MGM 2021-ben bemutatta az előzetesét. Ridley Scott új filmje a Gucci Ház, mely a divatcég főnökének meggyilkolása körül bonyolítja az eseményeket. A bűneset 1995-ben történt és az egész közvéleményt megdöbbentette: a gyilkosságot a volt feleség szervezte meg!

Jelenetfotók - képek

Kattints a jelenetfotóra és nagyobb méretben is megtekintheted!
Fotók: InterCom

Filmelőzetesek – videók - filmklipek


Ha tetszett a filmajánló, kérlek oszd meg a közösségi oldaladon, hadd ismerjék meg a barátaid is!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

kilenc + nyolc =

Scroll to top