Rendkívüli mesék (2015) spanyol-luxemburgi-belga animációs film

Rendkívüli mesék animációs film Edgar Allan Poe öt ismert rémtörténetét mondja el a rendező, Raul Garcia sajátságos felfogásában és világsztár mesélők közreműködésével. Az antológia egyes sztorijait olyan nevek adják elő, mint Lugosi Béla (bakelit lemezről!), Christopher Lee, Guillermo del Toro, Julian Sands, valamint Roger Corman. Korhatár: Tizenkét éven aluliak számára nem ajánlott (III.)

Rendkívüli mesék (12)
Színes, feliratos, spanyol-luxemburgi-belga animációs film

Eredeti cím: Extraordinary Tales

Edgar Allan Poe története alapján írta és rendezte: Raul Garcia
Producer: Stéphan Roelants
Zene: Sergio de la Puente

Mesélők: Lugosi Béla, Christopher Lee, Guillermo del Toro, Julian Sands, Roger Corman
Országos bemutató: 2015. december 10. Forgalmazó: Vertigo Média Kft.

Rendkívüli mesék – filmajánló

Raul Garcia luxemburgi-spanyol animációs rendező filmje Edgar Allan Poe öt ismert rémtörténetének különböző stílusú adaptációja. A rémes mesékben sorrendben a következő Poe-történetek láthatók: Az Usher-ház vége (mesélő: Christopher Lee), Az áruló szív (mesélő: Lugosi Béla), Monsieur Valdemar kóresete tényszerű megvilágításban (mesélő: Julian Sands), A kút és az inga (mesélő: Guillermo del Toro), A vörös halál álarca (Roger Corman megszólalásával). Edgar Allan Poe öt rémtörténetének különböző adaptációja igazi animációs stílusbravúr: a mesélők és történetek hangulatának megfelelően klasszikus fekete-fehér gótikus rémtörténet, számítógépes animáció, stilizált fotó-realista darab, és képregény-adaptációra emlékeztető feldolgozás is megtalálható közöttük.

Raul Garcia a nyolcvanas évektől kezdve dolgozik az animációs szakmában. Kezdetben olyan világsikerekben működött közre animátorként, mint a Hupikék törpikék animációs sorozat, az Asterix és Cézár ajándéka, a Roger nyúl a pácban, az Őslények országa, és a Charlie – Minden kutya a mennybe jut. A Rendkívüli mesék a rangos brüsszeli Anima Animated Film Festival-on elnyerte a legjobb animációs film közönségdíját, és a novemberi Anilogue Nemzetközi Animációs Filmfesztivál versenyprogramjában is szerepelni fog.

Rendkívüli mesék – filmelőzetes

https://youtu.be/amniFA0UEKc

Ez tetszik, ezt megosztom...
Email this to someone
email
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

Hasonló filmhír, filmajánló

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

17 − tizenöt =


Scroll to top