Rendkívüli az érdeklődés a Dunkirk iránt

Az első vetítések után a világ kritikusai gyorsan egyetértésre jutottak: Christopher Nolan új rendezése, a Dunkirk (hazai bemutató: július 20.) az év egyik legjobb, vagy talán egyszerűen az év legjobb filmje, amely egészen biztosan sok-sok kategóriában ott lesz az Oscar-díjért versengők között.

A II. világháború egyik legizgalmasabb epizódját elbeszélő, látványos, nagy költségvetésű film a kritikákat összesítő Rotten Tomatoes oldalon 96%-on áll.
Dunkirk jelenetfotó

A hétvégén eldől, hogy a szakma rajongása milyen közönségsikerre váltható át. Az előzetes mérések alapján, az első hétvégén várható amerikai bevételt 30-40 millió dollárra becsülték. Ehhez az USA 3700 mozijában tartanak premiert, köztük számos speciális, IMAX, 35 mm-es vagy 70 mm-es kópiáról vetítő helyszínen is.

A legújabb hírek szerint, viszont az is lehet, hogy az egyébként tekintélyes számokat tartalmazó előrejelzések alulbecsülték a várható eredményt: a Dunkirk a fiatalabbak (ráadásul a Harry Styles-rajongók) mellett ugyanis moziba csábíthatja azokat az idősebb férfiakat, akik a neten zajló mérésekből kimaradnak. Vagyis ugyanúgy, ahogy a dunkirki csata, a film is tartogathat néhány váratlan fordulatot.

Forrás: IC Press

Ez tetszik, ezt megosztom...
Email this to someone
email
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

Hasonló filmhír, filmajánló


Scroll to top