Rendíthetetlen (2014) amerikai film

A Laura Hillenbrand rendkívül népszerű könyve alapján készült film a háborús hős, olimpikon Louis Zamperini hihetetlen, inspiráló és igaz történetét meséli el. A rendíthetetlen az emberi lélek legyőzhetetlen erejét mutatja be egy nagyszerű ember sorsán keresztül.

Rendíthetetlen (Unbroken)
Rendíthetetlen (Unbroken)

Rendíthetetlen (+16)
2014 – színes, amerikai film

Eredeti cím: Unbroken
Laura Hillenbrand könyve alapján írta: Joel Coen & Ethan Coen,
William Nicholson, Richard LaGravenese
Fényképezte: Roger Deakins.  Zeneszerző: Alexander Desplat. Producerek: Angelina Jolie, Matthew Baer, Erwin Stoff, Clayton Townsend. Magyar szöveg: Speier Dávid
Rendezte: Angelina Jolie

Szereplők:
Louis Zamperini: Jack O’Connell
Russell Allen ’Phil’ Phillips: Domhnall Gleeson
John Fitzgerald: Garrett Hedlund
Francis ’Mac’ McNamara: Finn Wittrock

Országos bemutató: 2015. január 8. Bemutatja a UIP-Duna Film.

Zamperini és két társai
Zamperini és két társai

Rendíthetetlen – filmajánló

Az Oscar-díjas Angelina Jolie a rendezője és a producere ennek a nagyszabású drámának, amely Louis „Louie” Zamperini olimpikon és háborús hős hihetetlen életét követi nyomon. Louie két társával együtt túléli egy repülőgép lezuhanását a második világháborúban, és 47 napig hánykolódnak egy tutajon, majd elfogja őket a japán hadsereg, és fogolytáborba kerülnek.

Jolie októberben kezdte forgatni az egyik legdrámaibb és legnehezebb jelenetet, eredeti helyszínen, a nyílt tengeren az ausztráliai Moreton öbölben – amikor Zamperini és két társa a csodával határos módon a zuhanást túlélve hánykolódni kezdenek a Csendes-óceánon.

Fogolytáborban
Fogolytáborban

A stáb egy úszó vázra felszerelt kamerákkal dolgozott, az elemekkel harcolva. A színészek hónapokig diétáztak, hogy olyan soványak legyenek, mint az általuk alakított hősök. Jolie és stábja sikeresen vette a forgatás első napját, amely kihívásokkal telinek ígérkezik.

Megtörhetetlen
Megtörhetetlen

A film főszereplői Jack O’Connell, Domnhall Gleeson és Finn Wittrock, mint a három hajótörött. Hozzájuk csatlakozik Garrett Hedlund és John Magaro, akikkel a fogolytáborban barátkoznak össze; Alex Russell, mint Zamperini fivére, Pete, és első angol nyelvű szerepében a japán Miyavi, aki a „Madár” néven ismert brutális őrt alakítja.

A film operatőre az Oscar-jelölt Roger Deakins (Skyfall), a forgatókönyvet a Coen-fivérek (Nem vénnek való vidék) írták át William Nicholson (A nyomorultak) és Richard LaGravenese forgatókönyvéből.

Kapcsolódó weboldal: www.unbrokenfilm.com

Feliratos filmelőzetes:

Ez tetszik, ezt megosztom...
Email this to someone
email
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

Hasonló témájú filmek:

Mozifilm innen:

Hasonló filmhír, filmajánló

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

3 × három =


Scroll to top