Rendíthetetlen (2014) amerikai film

A Laura Hillenbrand rendkívül népszerű könyve alapján készült film a háborús hős, olimpikon Louis Zamperini hihetetlen, inspiráló és igaz történetét meséli el. A rendíthetetlen az emberi lélek legyőzhetetlen erejét mutatja be egy nagyszerű ember sorsán keresztül.

Rendíthetetlen (Unbroken)
Rendíthetetlen (Unbroken)

Rendíthetetlen (+16)
2014 – színes, amerikai film

Eredeti cím: Unbroken
Laura Hillenbrand könyve alapján írta: Joel Coen & Ethan Coen,
William Nicholson, Richard LaGravenese
Fényképezte: Roger Deakins.  Zeneszerző: Alexander Desplat. Producerek: Angelina Jolie, Matthew Baer, Erwin Stoff, Clayton Townsend. Magyar szöveg: Speier Dávid
Rendezte: Angelina Jolie

Szereplők:
Louis Zamperini: Jack O’Connell
Russell Allen ’Phil’ Phillips: Domhnall Gleeson
John Fitzgerald: Garrett Hedlund
Francis ’Mac’ McNamara: Finn Wittrock

Országos bemutató: 2015. január 8. Bemutatja a UIP-Duna Film.

Zamperini és két társai
Zamperini és két társai

Rendíthetetlen – filmajánló

Az Oscar-díjas Angelina Jolie a rendezője és a producere ennek a nagyszabású drámának, amely Louis „Louie” Zamperini olimpikon és háborús hős hihetetlen életét követi nyomon. Louie két társával együtt túléli egy repülőgép lezuhanását a második világháborúban, és 47 napig hánykolódnak egy tutajon, majd elfogja őket a japán hadsereg, és fogolytáborba kerülnek.

Jolie októberben kezdte forgatni az egyik legdrámaibb és legnehezebb jelenetet, eredeti helyszínen, a nyílt tengeren az ausztráliai Moreton öbölben – amikor Zamperini és két társa a csodával határos módon a zuhanást túlélve hánykolódni kezdenek a Csendes-óceánon.

Fogolytáborban
Fogolytáborban

A stáb egy úszó vázra felszerelt kamerákkal dolgozott, az elemekkel harcolva. A színészek hónapokig diétáztak, hogy olyan soványak legyenek, mint az általuk alakított hősök. Jolie és stábja sikeresen vette a forgatás első napját, amely kihívásokkal telinek ígérkezik.

Megtörhetetlen
Megtörhetetlen

A film főszereplői Jack O’Connell, Domnhall Gleeson és Finn Wittrock, mint a három hajótörött. Hozzájuk csatlakozik Garrett Hedlund és John Magaro, akikkel a fogolytáborban barátkoznak össze; Alex Russell, mint Zamperini fivére, Pete, és első angol nyelvű szerepében a japán Miyavi, aki a „Madár” néven ismert brutális őrt alakítja.

A film operatőre az Oscar-jelölt Roger Deakins (Skyfall), a forgatókönyvet a Coen-fivérek (Nem vénnek való vidék) írták át William Nicholson (A nyomorultak) és Richard LaGravenese forgatókönyvéből.

Kapcsolódó weboldal: www.unbrokenfilm.com

Feliratos filmelőzetes:

Ez tetszik, ezt megosztom...
Email this to someone
email
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

Hasonló filmhír, filmajánló

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

14 − 1 =


Scroll to top