Rendezte és a főszerepet is eljátssza: Ben Stiller

Van, hogy egyre rosszabbul érzi magát elszemélytelenedő, szociális hálón lógó, sosem beszélgető, nem olvasó, rideg világunkban? Legszívesebben a kíméletlen valóság elől saját fantáziavilágába menekülne, ahol Ön lenne a legyőzhetetlen hős? Ben Stiller karácsonykor elrepít minket a csodálatos álmodozások világába: december 26-tól a hazai mozik műsorán: Walter Mitty titkos élete (+12 | The Secret Life Of Walter Mitty).

Az álmodozó Mitty történetének beharangozója.

Walter Mitty (Ben Stiller) a kisember
Walter Mitty (Ben Stiller) a kisember

Rendezte: Ben Stiller

Ben Stiller számára a Walter Mitty titkos élete nagyszerű lehetőséget kínált arra, hogy újra elmeséljen egy különleges amerikai történetet. James Thurber eredeti novellája, amely 1939-ben a The New Yorker magazinban jelent meg, számos feldolgozást élt meg: a negyvenes években sikeres filmvígjáték készült belőle, később többször is színpadra vitték. Főhőse szimbolikus alakká vált: ha valakire azt mondják, hogy „ő egy Walter Mitty”, mindenki érti, hogy olyan emberről van szó, aki tettek helyett inkább álmodozni szeret.

Ben Stiller és Sean Penn
Ben Stiller és Sean Penn

Főszerepben: Ben Stiller

Stiller színészként mindig is szerette a kissé esetlen, álmodozó figurákat. Napjaink egyik legkiválóbb komikusának filmes életműve teli van esendő, csetlő-botló kisemberekkel, akik nehéz helyzetekben próbálnak helyt állni.

Azért szeretem ezt a történetet, mert lehetetlen beskatulyázni – magyarázza Stiller. – Egyszerre komédia és dráma; teli van kalanddal és fantasztikummal, főhőse ugyanakkor teljesen hétköznapi figura. Olyasvalaki, akivel könnyű azonosulni – kisember, akivel látszólag minden rendben van, teszi a dolgát, megfelel az elvárásoknak, de valójában a saját, külön bejáratú álomvilágában él. Számomra ő testesíti meg mindazt, amit magunkról és a világról gondolunk, de sose mondunk ki.

Szinkronos előzetes

Ez tetszik, ezt megosztom...
Email this to someone
email
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

Hasonló filmhír, filmajánló

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

3 − 1 =


Scroll to top