A remény receptje (An/Sweet Bean, japán film, 2016)

Tokue, a kedves idős asszony és Szentaro a palacsintasütő barátsága ott kezdődött, amikor utóbbi megkóstolta Tokue házi készítésű édesbabzseléjének mennyei ízét. Onnantól minden jóra fordul a férfi életében, ám azt nem sejthette, milyen fájdalmas titkot őriz magában az idős asszony.

A remény receptje (12)

színes, japán film, 2015
japán nyelven magyar felirattal

Eredeti cím: An / Sweet Bean

Rendező: Naomi Kawase

Forgatókönyvíró: Naomi Kawase (Durian Sukegawa regénye nyomán)
Szereplők: Kirin Kiki, Masatoshi Nagase, Kyara Uchida

Magyarországi bemutató: 2016. szeptember 01. Magyarországon forgalmazza: Cirko Film.
A remény receptje idős hölgy tele titkokkal

Filmajánló

Japánban éppen a cseresznyevirágzás időszaka van, amikor minden újjászületik, és eljön a változások ideje. Tokue, a kedves idős asszony megkeresi Szentarót, az utcai palacsintasütő tulajdonosát, hogy munkát keérjen tőle. Szentaro már belefásult munkájába, és gépiesen szolgálja ki vevőit. Az eleinte vonakodó férfit meggyőzi Tokue házi készítésű édesbabzseléjének mennyei íze. Felveszi az asszonyt, és ezzel kezdetét veszi egy kapcsolat, amelyből Szentaro sokkal többet tanul meg, mint a tökéletes babzselé elkészítésének mesterségét. Az üzlet is felvirágzik, a különleges édességért hosszú sorban állnak a vevők. De Tokue fájdalmas titkot őriz, és a kialakult barátság veszélybe kerül.

Számos rangos nemzetközi fesztiváldíj nyertese. A São Pauló-i filmfesztiválon közönségdíjat nyert, a Valladolid filmfesztiválon pedig a legjobb rendező díját kapta

Jelenetfotók a filmből – képgaléria

A remény receptje 2016
A remény receptje 2
A remény receptje 3

Fotók: Cirko Film

Filmelőzetes

Ország:
Ez tetszik, megosztom:
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email

Hasonló filmhír, filmajánló


Scroll to top