Rangos hazai elismerésben részesült a Volt egyszer egy vadnyugat zeneszerzője

Ennio Morricone 2017. október 18. Nyitrai Zsolt társadalmi kapcsolatokért felelős miniszterelnöki megbízott (j) átadja a Magyar Érdemrend középkeresztje kitüntetést Ennio Morricone Oscar-díjas zeneszerzőnek budapesti koncertje előtt a Papp László Budapest Sportarénában 2017. október 18-án.

Volt egyszer egy Vadnyugat, A profi, Volt egyszer egy Amerika, Sorstalanság és még sorolhatnánk azokat a világhírű filmeket, melyeknek a ma élő legjelentősebb filmzeneszerző komponált dallamokat. Az MTI mai híre szerint a Magyar Érdemrend középkeresztjével tüntették ki Ennio Morricone Oscar-díjas zeneszerzőt, aki az állami elismerést budapesti koncertje előtt vehette át szerdán.

A világhírű művész azért kapta a kitüntetést, mert kiemelkedően sokat tett a magyar zeneművészet népszerűsítéséért – mondta Nyitrai Zsolt társadalmi kapcsolatokért felelős miniszterelnöki megbízott a díj átadásakor.

Kiemelte: Ennio Morricone világkörüli turnéin számos alkalommal dolgozott együtt magyar zenekarokkal és kórusokkal, ahogy szerda este is a Kodály Kórussal lép fel.

A Sorstalanság című magyar film zenéjét is jegyző mester nagy megtiszteltetésnek nevezte és megköszönte a rangos kitüntetést, amelyet Magyarország miniszterelnöke és köztársasági elnöke nevében adott át Nyitrai Zsolt.

Az eseményen jelen volt és gratulált a zeneszerzőnek Koltai Lajos filmrendező is, aki a Sorstalanság mellett a Malena című filmben dolgozott együtt Ennio Morriconéval.

Forrás: MTI
MTI Fotó: Mohai Balázs

Hasonló filmhír, filmajánló


Scroll to top