Rangos hazai elismerésben részesült a Volt egyszer egy vadnyugat zeneszerzője

Ennio Morricone 2017. október 18. Nyitrai Zsolt társadalmi kapcsolatokért felelős miniszterelnöki megbízott (j) átadja a Magyar Érdemrend középkeresztje kitüntetést Ennio Morricone Oscar-díjas zeneszerzőnek budapesti koncertje előtt a Papp László Budapest Sportarénában 2017. október 18-án.

Volt egyszer egy Vadnyugat, A profi, Volt egyszer egy Amerika, Sorstalanság és még sorolhatnánk azokat a világhírű filmeket, melyeknek a ma élő legjelentősebb filmzeneszerző komponált dallamokat. Az MTI mai híre szerint a Magyar Érdemrend középkeresztjével tüntették ki Ennio Morricone Oscar-díjas zeneszerzőt, aki az állami elismerést budapesti koncertje előtt vehette át szerdán.

A világhírű művész azért kapta a kitüntetést, mert kiemelkedően sokat tett a magyar zeneművészet népszerűsítéséért – mondta Nyitrai Zsolt társadalmi kapcsolatokért felelős miniszterelnöki megbízott a díj átadásakor.

Kiemelte: Ennio Morricone világkörüli turnéin számos alkalommal dolgozott együtt magyar zenekarokkal és kórusokkal, ahogy szerda este is a Kodály Kórussal lép fel.

A Sorstalanság című magyar film zenéjét is jegyző mester nagy megtiszteltetésnek nevezte és megköszönte a rangos kitüntetést, amelyet Magyarország miniszterelnöke és köztársasági elnöke nevében adott át Nyitrai Zsolt.

Az eseményen jelen volt és gratulált a zeneszerzőnek Koltai Lajos filmrendező is, aki a Sorstalanság mellett a Malena című filmben dolgozott együtt Ennio Morriconéval.

Forrás: MTI
MTI Fotó: Mohai Balázs

Ez tetszik, ezt megosztom...
Email this to someone
email
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

Hasonló filmhír, filmajánló


Scroll to top