Rampage – Tombolás (2018) amerikai film

Rampage – Tombolás: a laborban a gorilla és barátja, a tudós
A laborban a gorilla és barátja, a tudós

Egy ezüst hátú gorilla a félre sikerült genetikai kísérelt után hatalmas méretűvé fejlődik és nagy útra indul. A nyomában mindenütt rombolás és pusztulás. Korábbi tudós barátja (Dwayne Johnson) a nyomába ered, hogy egyszerre mentse meg a gorillát és Amerika nagyvárosait is.

A sikeres videó játékok sztorijából táplálkozó filmek táborát gyarapítja a Rampage. A 80-as évekbeli legendás játék során a hatalmas gorilla bőrébe bújva pusztíthattuk végig a világot, miközben a katonaság támadásait is ki kellett védenünk.

A filmben nem az ezüst hátú gorilla az egyedüli génmódosított szörnyeteg, társakra is lel az útja során: egy repülni tudó hatalmas farkasra és egy különös, szintén óriásira nőtt hüllőre.

Rampage – Tombolás adatlap, plakát

Rampage – Tombolás (2018) amerikai film plakátja

Hirdetés

Színes, amerikai film, készült 2018-ben, hossza 90 perc

Korhatár: 16 év
Műfaj: akció, sci-fi
Nemzetközi filmadatbázis: Rampage
Forgatókönyv: Ryan Engle, Ryan Condal, Carlton Cuse
Szereplők: Dwayne Johnson, Naomie Harris, Jeffrey Dean Morgan, Will Yun Lee, Malin Akerman, Marley Shelton, Joe Manganiello, Naomie Harris, Jake Lacy

Rendezte: Brad Payton
Hazai mozipremier: 2018. április 19.
Magyarországon forgalmazza: InterCom.

Tartalom

Davis (Dwayne Johnson) nagy tudós, és van egy jó barátja: egy intelligens gorilla, George. Csakhogy egy rosszul sikerült genetikai kísérlet következtében az addig barátságos emberszabású durván átalakul: dühöngő szörnyszülötté válik, aki elhagyja szeretett otthonát, a laboratóriumot, és hosszú útra indul Észak-Amerikán keresztül: de akármerre jár mindenütt tombolás és rombolás jelzi a nyomát.

Rampage – Tombolás: a repülő farkas akkora mint a helikopter!
A repülő farkas akkora mint a helikopter!

A gazdája szeretné hazavinni régi kedvencét, ezért egy másik – szintén bogaras – tudós segítségével kikísérletezi az ellenszert, és a szörny nyomába ered. A csatatér folyton változik, sőt, az ellenség is szövetségesekre talál: még két genetikusan módosított megaragadozó (a hüllő és a repülő farkas) csatlakozik hozzá.

Ha Davis győz, megmenekül a majom, és megmenekülnek Amerika nagyvárosai. Ha veszít, nemcsak egykor legjobb barátjáról kell lemondania: hanem az egész világról.

A 80-as évek egyik legsikeresebb videójátéka, a Rampage főszereplője egy nagyvárosokat pusztító óriásmajom és szörnyű társai voltak. Ebben az izgalmas, látványos, a humorát mégis mindig megőrző filmben megelevenedik a játék és maga Dwayne Johnson benne a nagy játékos!

Jelenetfotók – képek

Rampage – Tombolás (2018) amerikai film
Amerre jár, a nyomában pusztulás és rombolás…
Rampage – Tombolás: Sikerül megmenteni a városokat és a gorilla életét?
Sikerül megmenteni a városokat és a gorilla életét?

Fotók: InterCom

Filmelőzetesek – videók – filmklipek

TV szpot

Érdekességek – Hírek

Joe Manganiello újságíróknak mesélt a filmről. Ami azért is izgalmas, mert Manganiello többek között egy húsz méter magas farkassal vív benne párbajt – miközben a színész öt éven keresztül maga is farkast alakított a True Blood-ban.

– Két dolog volt igazán csodás a Rampage – Tombolás készítése közben – mesélte a színész. – Az egyik, hogy ha egy csapat színész ennyi időt tölt együtt egy ilyen kemény forgatáson, ott tényleg nagyon erős barátságok szövődnek. A másik, hogy a stábnak volt néhány Apache helikoptere a munkához. De a
szünetekben a pilóták felvittek minket csak úgy repkedni. És ezek katonák voltak, őrült trükköket tudtak.
Például a helikopter az oldalára fordul, és a földhöz egészen közel repül. Ja, és a tolóajtó persze nyitva van közben. Én ültem a legszélső ülésen – hú, amit ott átéltem, az egy teljes katasztrófafilm volt!


Scroll to top