Ragadozó városok sorozat készülhet a regényből

Ragadozó városok: sorozat lehet belőle
Év végén jön a fantasy, azután beszélhetünk arról, lesz-e sorozat a történetből

Nem elképzelhetetlen, hogy még az idén mozikba kerülő Ragadozó városok sorozatként alkot majd maradandót a mozikban, hiszen a világhírű azonos című regény is több kötetes. Jóval a film bemutatója előtt már arról hallani, hogy az alkotók további részek elkészítésének gondolatával kacérkodnak.

Egyelőre azonban foglalkozzunk a leendő sorozat első filmjével, melynek elmondjuk a rövid tartalmát, megismertetjük a főszereplőket és végül megmutatjuk a hivatalos előzetest is.

Több részes a Ragadozó városok könyv is

Csak a karácsonyi mozis szezonban mutatják majd be a Ragadozó városok című szuperprodukciót, de az alkotók már azt latolgatják, lehet-e belőle sorozat. Ennek van esélye, hiszen a film egy regénytetralógia első kötetéből készült, tehát az alapanyag adott. A másik érv a sorozat mellett, hogy a rendezőzseni Peter Jackson, A gyűrűk ura és a Hobbit trilógiák direktora producerkedik a filmnél, és ha valaki, ő ért hozzá, hogyan kell történeteket érdekfeszítően mesélni kilenc órán át. Jackson már 2008-ban felfigyelt Philip Reeve tetralógiájára, ám ekkor még más elfoglaltságai és jogi problémák miatt nem láthatott neki a Ragadozó városokhoz.

Peter Jackson producerként vett részt a látványos fantasy elkészítésében, rendezőként legutóbb a három hobbit filmet jegyzi, az utolsót még 2014-ben készítette. Azóta lehet, hogy az eddigi legnagyobb dobására készült?

A történet röviden

Hirdetés

A történet 1700 évvel a Hatvanperces Háború után játszódik, amely romba döntötte az emberi civilizációt. A romokon hatalmas lánctalpas városok küzdenek egymással, amelyeket az eredeti metropoliszok, például London maradványaiból építettek.

Az új világ legfontosabb szabálya, hogy a nagyobb városok bekebelezik a kicsiket. A két fiatal főhős Hester (Hera Hilmar) és Tom (Robert Sheehan), akik meg akarják változtatni az emberiség jövőjét, legyőzve a főgonoszt, Valentint. Őt Hugo Weving játssza, akit mindenki ismer A gyűrűk urából és a Mátrix-filmekből. Az ausztrál színész egyik interjújában elárulta, hogy új típusú főgonoszt akart létrehozni, aki sajátos forradalmár: az a célja, hogy új, működőképesebb rendet teremtsen, ezért a gonoszság nála nem öncélú eszköz csupán.

Mint az az eddig megjelent előzetesekből látszik, a Ragadozó városok látványával és akcióival új korszakot nyit a fantasy műfajában. 3900 statiszta szerepel benne, hihetetlen díszleteket építettek és persze fontos szerep jut a digitális trükköknek is. Hogy lesz-e belőle sorozat? Attól is függ, mekkora lesz az érdeklődés a(z első) film iránt

Végezetül – a filmelőzetes előtt – a Ragadozó városok hazai bemutatójának várható időpontja: 2018. december 28.

Ragadozó városok fantasy hivatalos filmelőzetes

Forrás: UIP Hírek
Foto: UPI Media

Scroll to top