Quentin Tarantino westernt forgat

- filmrakat | 2014. július 30. szerda
Olvasói értékelés: (Még nincs értékelés, legyél az első!)

A Django elszabadul című rabszolga-western után The Hateful Eight (A nyolc förtelmes) címmel forgat western filmet az Oscar-díjas Quentin Tarantino.

Az Oscar-díjas Quantin Tarantino

Az Oscar-díjas Quantin Tarantino

A rendező, aki januárban mély csalódottsággal vette tudomásul, hogy filmje forgatókönyve kiszivárgott, és első mérgében kijelentette, hogy ezek után nem is forgatja le a produkciót, a napokban arról beszélt a The Variety értesülése szerint, hogy mégsem adja fel.

Tarantino még melegében beperelte a forgatókönyv kiszivárogtatott lapjait közlő portált, később törölte keresetét, majd ismét megújította és végül visszavonta. A rendező áprilisban elmondta: második és harmadik verziót is írt a westernhez.
A vasárnap zárult San Diego-i Comic-Con szórakoztatóipari fesztiválon pedig egy közönségtalálkozón elhangzott kérdésre azt válaszolta: “Igen, meg fogjuk csinálni a The Hateful Eight-et”.

Oscar 2013 - Django

Oscar-díjat hozott Tarantinonak 2013-ban a Django elszabadul

Tarantino utolsó filmje, a Django elszabadul 2013-ban a legjobb eredeti forgatókönyv (Tarantino) és a legjobb férfi mellékszereplő (Christoph Waltz) Oscar-díját is megkapta az amerikai filmakadémiától. A polgárháború előtt játszódó film a rabszolgaság korát idézi fel. A készülő új produkció pedig a polgárháború utáni évekről szól majd.

Hollywoodi források szerint a westernek iránt rajongó rendező John Sturges filmje, A hét mesterlövész címével játszott el, amikor a The Hateful Eight (A nyolc förtelmes) címet adta filmjének. Sturges hatvanas évekbeli klasszikus westernje Kuroszava Akira A hét szamuráj című 1954-es alkotása nyomán készült.

Forrás: MTI | Variety – Tarantino

Ha tetszik, jelezd nekünk:

Címlapról

Hurrikán meló (2018) amerikai akció thriller

Hurrikán meló: a páncélteremben
A közelgő hurrikán miatt 600 millió dollárnyi bankjegyet kell megsemmisíteni, nehogy illetéktelen kezekbe kerüljön. Az...
Tovább

Veszett vidék (2017) ausztrál thriller

Veszett vidék (2017) ausztrál thriller plakát
Az 1920-as években egy ausztrál bennszülött önvédelemből lelő egy fehér embert. A Veszett vidék arról...
Tovább

Ready Player One (2018) amerikai sci-fi, akciófilm

Ready Player One: irány az OASIS!
Steven Spielberg Ready Player One című filmje az egyik legjobban várt mozibemutató 2018-ban.
Tovább