Producer és főszereplő: Hugh Jackman

- filmrakat | 2013. július 8. hétfő
Olvasói értékelés: (Még nincs értékelés, legyél az első!)

Nem csak a főszerepét játssza el Hugh Jackman a Farkas [+16] (The Wolverine, hazai bemutató: július 25.) című filmnek, de mint producer is részt vett az elkészítésében.

Többen bíznak az alkotók közül a Farkas sikerében, ezt mutatja az is, hogy a legtöbb másik filmnél megszokott titkolózás helyett az alkotók már rengeteget elárultak a film történetéből. Ráadásul a főszereplő producerként is beszállt a vállalkozásba, ami szintén arra utal, hogy nagy durranás van készülőben.

Farkas [+16] (The Wolverine, hazai bemutató: július 25.). Rozsomák Japánban

Farkas [+16] (The Wolverine, hazai bemutató: július 25.). Rozsomák Japánban

A producer magára vállalta Farkas szerepét

Vagy esetleg színészből lett producer? James Mangold rendezőnek nem kellett sokat gondolkodnia azon, kinek adja a főszerepet a filmben, hiszen a korábbi részek sikere miatt természetes volt, hogy Hugh Jackmané lesz a szerep. Az meg csak lökött egyet a dolgon, hogy az ausztrál származású színész producerként is beszállt a Farkas elkészítésébe.

Farkas (The Wolverine) - főszerepben Hugh Jackman

Farkas (The Wolverine) – főszerepben Hugh Jackman

Van rendező, aki titkolózik, még filmjei történetét is igyekszik az utolsó pillanatig rejtve tartani a kíváncsiak elől, és van, aki büszke rá: boldogan beszélget, nyilatkozik, tweetel. James Mangold inkább az utóbbiak közé tartozik, így a képregények és az X-Men-filmek rajongói egyre többet tudnak a júliusban a mozikba kerülő látványos akciófantasyról, a Farkas-ról, melynek a főszereplője természetesen Hugh Jackman lesz.

Mangold szerint egyébként a film ezer szállal kötődik majd az alapjául szolgáló képregényhez.

A saga sok karaktere és még több sztorija benne van a forgatókönyvben is – jelentette ki korábban a rendező. – Nem ragaszkodunk az eredetihez mániákusan, de tiszteljük az őseinket. Ahogy közünk van az eredeti filmtrilógiához, mégsem folytatást csinálunk. A jó adaptáció elképzelhetetlen változtatás nélkül, de szerepelni fog a filmünkben a gyönyörű, de veszélyes Mariko, Vipera, Shingen Harada és Jukio is.

A japán jakuza világába csöppen Farkas és a keleti harcművészettel kell megküzdenie

A japán jakuza világába csöppen Farkas és a keleti harcművészettel kell megküzdenie

A rendező azt is elárulta, hogy a történet az X-Men – Az ellenállás vége után kezdődik, és Farkas ronint alakít benne: olyan szamurájt, akinek nincs mestere és nincs küldetés. Hit és cél nélküli szuperharcos, aki minden eddiginél veszélyesebb ellenségekbe botlik.

Színészek és producerek

Nem ritka, hogy a színészek elvállalják a produceri teendőket is. A közelmúlt híreiből csemegézve láthatjuk, hogy Vin Diesel a Riddick és a Halálos iramban filmek esetén, Adam Sandler a Nagyfiúk filmeknél bábáskodott producerként.

A Farkas színészként egyértelműen bebizonyítja Hugh Jackman erejét. Ám az adamantium karmoknak nemcsak a japán mutánsok és jakuza tagok kénytelenek behódolni – Jackman az üzleti életben is sikeres. A világhírű Forbes magazin a múlt héten tette közzé erőlistáját, és számos szempontot figyelembe vevő számításaik eredménye szerint Hugh Jackman a világ legerősebb, legnagyobb hatalmú színésze. Az eredmény részben a bevételeinek köszönhető: a Farkas producere és sztárja a vizsgált periódusban 55 millió dollárt keresett; de az Oscar-jelölés is komoly érv volt mellette.

Farkas fantasy film. A történet helyszíne Japán.

Farkas fantasy film. A történet helyszíne Japán.

A színészlista második helyezettje a múlt év legjobban fizetett színésze, Robert Downey Jr. lett, a harmadik helyre Leonardo DiCaprio futott be; a színésznők listáján az első hely Angelina Jolie-é, utána Jennifer Lawrence és Jennifer Aniston következik.

Ha tetszik, jelezd nekünk:

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

egy × négy =