A Transz története három ember körül bonyolódik.

Premier előtt: Transz

A Transz [+16] című angol thriller az elme érdekes működését fedezi fel. A tudatot, a tudattalant, hogy mi kontrollál mit.

A Transz története három ember körül bonyolódik. De egy ellopott műkincset keresnek…

A Danny Boyle filmek kedvelőinek nem kell csalatkozni: a rendező által őrült thrillernek titulált filmben semmi sem az aminek elsőre látszik, így a szórakozást a figyelmet lankadni nem hagyó, lüktető történet garantálja.

Transz premier június 6-án

Aki korpa közé keveredik megeszik a disznók – tartja a magyar közmondás. Egy angol film esetén azonban nem biztos hogy így van. Simon (James McAvoy), a képzőművészeti árverésvezető összeáll egy csapat bűnözővel, hogy ellopjanak egy dollármilliókat érő műtárgyat. A rablás során azonban ütés éri a fejét, és amikor magához tér, nem emlékszik, hová rejtette el az ellopott festményt.

Transz: Vincent Cassel (Franck)
Transz: Vincent Cassel (Franck)

Amikor a banda főnöke (Vincent Cassel) a fizikai fenyegetéssel és a kínzással kudarcot vall, felfogad egy hipnoterapeutát (Rosario Dawson), hogy férkőzzön Simon elméjének legrejtettebb zugába, és transz alatt találja meg a választ. Ahogy a nő mélyebbre jut a férfi tudattalanjában, egyre több minden forog kockán, a határok pedig kezdenek elmosódni a vágyak, a valóság és a hipnotikus sugalmazás között…

A főszereplők

A Transz három figura körül forog: az addig becsületesnek ismert árverésvezető, a gengszterek vezetője és a hipnoterapeuta bonyolítja a szálakat. A bandafőnököt alakító Vincent Cassel véleményét korábbi cikkünkben ismertettük, most lássuk a két másik főszereplő mit gondol a filmről!

Simon, az árverésvezető

James McAvoy alakítja Simon figuráját, aki egy középosztálybeli tiszteletre méltó angol úriember. Valahogy mégis belekeveredik egy műkincslopásba.

Transz angol thriller. Csak az Olimpia után kerülhetett rá sor!
Transz angol thriller. Csak az Olimpia után kerülhetett rá sor!

Amikor először olvastam a forgatókönyvet, teljesen lenyűgözött ez a műfajokat vegyítő, az elmével játszó, pszichológiai, bűnügyi sztori – mondja McAvoy. – A forgatókönyv nagyon bonyolult. Danny már a meghallgatáson hihetetlen volt, ritkán fordul elő, hogy egy meghallgatás ennyire izgalmas. Ha nem kaptam volna meg a szerepet, akkor is úgy éreztem volna, már az megérte, mert fantasztikus munka volt. Szerencsére rám esett a választás. Danny minden filmje merész és kockázatos vállalkozás. Amikor egy műfajon belül dolgozik, akkor is azon igyekszik, hogy feszegesse a határokat és időnként átvált más műfajokba is.

Elizabeth, a hipnoterapeuta

Rosario Dawson felkészült a szerepére. A felkészülés során részt vett hipnózis-előadásokon és elolvasott számos pszichológiai szakkönyvet. Fontos volt számára, hogy megfigyelje a terapeuta és a páciens közötti kapcsolatot, hiszen szerepének legfontosabb része az volt, hogy megteremtse a terapeutákra jellemző irányítást és nyugodt légkört, és képes legyen hitelessé tenni az elmélyült foglalkozásokat Simonnal.

Rosarió Dawson színésznő, Dany Boyle kedvese. Vajon együtt nézuték az Olimpiát?
Rosarió Dawson színésznő, Dany Boyle kedvese. Vajon együtt nézték az Olimpiát?

Találkoztam néhány hipnoterapeutával, és engem is hipnotizáltak – meséli Dawson. – A próbák során is jött egy szakember, így mindenki gyűjthetett erről tapasztalatot. Azok a terapeuták, akikkel találkoztam, mind olyan magabiztosságot mutattak, amivel nem lehet találkozni bármelyik szakmában. Bár a megközelítési módjaik és módszereik nagyon eltértek, ez a magabiztosság mindegyikükben megvolt.

A rablás – filmrészlet

Ez tetszik, ezt megosztom...
Email this to someone
email
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

Hasonló filmhír, filmajánló

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

kettő × három =


Scroll to top